Home Izdvojeno POZVALI SDSS I PUPOVCA DA SE OČITUJU Veterani 110. karlovačke brigade smatraju da je počinio zločin iz mržnje jer je “gunđao o kockicama, Hrvatima i ustašama”

POZVALI SDSS I PUPOVCA DA SE OČITUJU Veterani 110. karlovačke brigade smatraju da je počinio zločin iz mržnje jer je “gunđao o kockicama, Hrvatima i ustašama”

by Ante R.

Pijani 44-godišnjak sa šireg karlovačkog područja u subotu oko 14 sati je na parkiralištu kafića na području općine Vojnić ničim izazvan krenuo gaziti bicikle koje su tamo ostavili sudionici biciklističkog maratona “Putevima 110. brigade”, koji su organizirali veterani 110. karlovačke brigade s rekreativcima iz udruge “Pedala laganini”.

Pri tome je starim crevnim Passatom austrijskih oznaka udario i u sudionicu maratona Kristinu Cerin, koju je po izjavama očevidaca od teških ozljeda spasilo samo to što je vozilo prije toga nasjelo na veći broj bicikala i stepenište. Napadač se nakon toga dao u bijeg, neslužbeno doznajemo da je usput, prije nego je uhićen, prouzročio još jednu prometnu nesreću. Smješten je bolnicu na triježnjenje, jer je bio u izuzetno pijanom stanju, te ga je razgovor s policijom tek čekao u nedjeljnim satima.

“Mrzitelj svega hrvatskog”

Ozlijeđena žena je prebačena helikopterom u KBC Dubrava u Zagrebu. U subotu u večernjim satima medijima su priopćenje poslali iz Udruga pripadnika 110.brigade ZNG HV u kojemu tvrde da se dogodio zločin iz mržnje motiviran nacionalnom netrpeljivošću.

Facebook

– Svjesni smo da u sve ove dane kada traje 33. obljetnica osnutka 110. brigade ima u Republici Hrvatskoj, a naročito u mjestima i selima oko Karlovca gdje žive ostaci ostataka bivše vojske srpskih pobunjenika koje iritira i sama pomisao na 110., koji ne prestaju sanjati o neispunjenom snu za neku njihovu “veliku Srbiju”. Također smo i svjesni gubitaka koje su nanijeli pripadnici 110.br. srpskom agresoru i da ih to još strašno boli, da nikada neće prežaliti ali ovakav oblik izljeva mržnje prema mirnim ljudima samo zato što su hrvati ne možemo i nećemo prešutjeti što zbog žrtve naših poginulih suboraca, što zbog građana Karlovca koji su proživljavali sve to s nama u Domovinskom ratu, što iz ljubavi prema Domovini koju poštujemo, cijenimo i u kojoj kao ponosni građani živimo – kaže se u priopćenju koji potpisuje predsjednik Srđan Fot, poručujući “tim istima što mrze sve hrvatsko i koji se ne mire porazom u Domovinskom ratu i koji ne priznaju da žive u Republici Hrvatskoj i ne poštuju ju kao svoju Domovinu da izvole vratiti putovnice države koje mrze, ispišu se iz državljana Republike Hrvatske i odu živjeti u državu gdje ih neće iritirati sve ono što obilježava Hrvatsku”.

Pozvao je predstavnike “srpske nacionalne manjine i njihove političke stranke da se očituju o ovom činu mržnje njihovog pripadnika kojima, umjesto da svojim postupcima zajedno za hrvatskom većinom liječi rane iz Domovinskog rata, isti siju mržnju prema svemu što nije srpsko i državi gdje žive kao punopravni građani”, prenosi Jutarnji.