Home Izdvojeno Pravda za Culeja: Sud donio presudu da nije kriv

Pravda za Culeja: Sud donio presudu da nije kriv

by Ante R.

Hrvatski branitelj, heroj, dragovoljac, saborski zastupnik Stevo Culej je nakon godina i godina agonije napokon dočekao nepravomoćnu oslobađajuću presudu na vukovarskom Županijskom sudu za razbijanje ćiriličnih ploče.

Kako izvještava Hina danas je nepravomoćno oslobođen na vukovarskom Županijskom sudu zbog poticanja nasilja na prosvjedu u rujnu 2013. u Vukovaru nakon postavljanja dvopismenih ploča na državne institucije.

U izjavi novinarima, Culej je rekao da on nije razbio ni jednu ploču kao i da nikoga nije poticao na nasilje nego da je samo pozvao okupljene građane, branitelje i stradalnike da odu do mjesta gdje su postavljene ploče. Podsjetio je kako je i prije dvije godine, također radi nedostatka dokaza, bio oslobođen istovjetnih optužbi te da se to ponovilo i sada.

Početkom rujna 2013. godine vlada, na čijem je čelu bio današnji predsjednik Republike Zoran Milanović, postavljanjem dvopismenih ploča na latinici i ćirilici na zgrade državnih ustanova i institucija započela je primjenu Zakona o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj. Uslijedili su prosvjedi dijela vukovarskih branitelja i ratnih stradalnika, a u naguravanju s prosvjednicima nekoliko je policajaca lakše ozlijeđeno.

 Penava će uskoro biti politički beznačajan i Plenković će ga odbaciti kao staru krpu

Do sada je radi razbijanja dvopismenih ploča u Vukovaru, koje su razbijane u nekoliko desetaka slučajeva, osuđeno više od 20 osoba na uvjetne zatvorske kazne, javlja Hina

U Vukovar krenuli na današnji dan – Ratni varaždinski policajci: Preko noći smo morali postati vojnici

Situacija u kojoj se “kobila utrkuje s kornjačama”: Novinarka i diplomatkinja najavila predsjedničku kandidaturu, iza nje bogat životopis ali i otežavajuća okolnost

You may also like

Verified by MonsterInsights