Home Izdvojeno Prijem Donne Vekić u OBŽ: Donna je najveća promotorica Osječko-baranjske županije, Osijeka i Republike Hrvatske

Prijem Donne Vekić u OBŽ: Donna je najveća promotorica Osječko-baranjske županije, Osijeka i Republike Hrvatske

by Kristina B

Povodom sjajnog rezultata na Grand Slam turniru Wimbledonu, osječku su tenisačicu Donna Vekić ugostili župan Mato Lukić i zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković. Čestitali su joj na uspjehu i poželjeli puno sreće i dobrih rezultata i na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, donosi Radio Osijek.

Osječka tenisačica Donna Vekić prije desetak dana igrala je polufinale Wimbledona gdje je odigrala najduži meč u povijesti polufinala ovoga turnira. Takav meč nije lako izgubiti, no emocije su se polagano slegnule i uoči odlaska na Olimpijske igre u Parizu, baterije je došla napuniti u svoj grad.

– Hvala vam na stvarno lijepim riječima i podršci, ne samo zadnjih par tjedana nego zadnjih par godina. Ja sam stvarno ponosna i uvijek volim naglašavati da sam iz Osijeka i trudim se Osijek i županiju prikazati u najboljem svjetlu. Hvala vam i što podržavate sve moje inicijative i, kao što ste rekli, već imamo tri terena koja su stalno popunjena, a u cilju nam je napraviti još jedan. Stvarno sam jako ponosna na to i nadam se da će s mojim rezultatom još više djece biti potaknuto da se počnu baviti tenisom. Isto bih se htjela zahvaliti na podršci koju sam dobila iz cijele Hrvatske proteklih par tjedana, stvarno mi je puno značilo i veselim se jako Olimpijskim igrama – rekla je Donna i primila čestitke župana Mate Lukića i zamjenice gradonačelnika Osijeka Jasenke Crnković.

Dok Mađari tjeraju po svom Josep Borrell izjavio da ministri EU-a razmatraju odgovor na “neprihvatljive” stavove Mađarske

– Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo primiti Donnu Vekić i njezin tim te im još jednom čestitati na ostvarenom rezultatu na netom završenom Wimbledonu. Donna je najveća promotorica Osječko-baranjske županije, grada Osijeka, ali i Republike Hrvatske. Izuzetno smo ponosni na njezin rezultat i suradnju koju imamo s njom i njezinim timom, pri čemu ću podsjetiti na tri teniska terena koja su na Donninu inicijativu izgrađena u gradu Osijeku, a na kojima su postavljene podloge po uzoru na one s Grand Slam turnira. Riječ je o terenima na kojima svi zainteresirani, od djece do rekreativaca mogu uživati u teniskoj igri, a poznato je da su termini za njihovo korištenje uvijek popunjeni – kazao je Mato Lukić, poželjevši Donni puno uspjeha na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Izvor: OBŽ

– Drago mi je što smo se danas okupili ovdje u prostorijama Osječko-baranjske županije kako bismo čestitali našoj Donni na iznimnom uspjehu s obzirom na to da se plasirala u polufinale najvećeg Grand Slam turnira, odnosno Wimbledona. Donna je pokazala koliki talent ima i da se njezin konstantan trud i rad od samog djetinjstva zaista isplatio. Želimo joj zahvaliti na svemu što čini na promociji grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, na sva ulaganja koja radi s Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom na popularizaciji tenisa u našem gradu. Ovim putem ispred Grada Osijeka i u ime gradonačelnika Ivana Radića, a naravno i u svoje osobno ime čestitamo Donni još jednom na velikom uspjehu. Želimo joj puno zdravlja, hrabrosti, sreće i puno uspjeha na nadolazećim Olimpijskim igrama – rekla je zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković.

Dodajmo kako uz Donnu Vekić na Olimpijskim igrama u Parizu očekujemo nastupe još četvorice Osječana: Aurela Benovića, Dominika Kuzmanovića te Antona i Patrika Lončarić.

You may also like

Verified by MonsterInsights