Home Izdvojeno Radić: Mi ako nećemo vratiti domovinski duh bit ćemo izgubljena nacija, nas za 20 godina ne će biti

Radić: Mi ako nećemo vratiti domovinski duh bit ćemo izgubljena nacija, nas za 20 godina ne će biti

by Ante R.

Domovinski pokret se oglasio na fb-u:
RADIĆ: IZBOROM DOMOVINSKOG POKRETA GRAĐANI DOBIVAJU NACIONALNU OPCIJU KOJOJ ĆE HRVATSKA BITI NA PRVOM MJESTU – NE STRANIM INTERESIMA, DA INTERESIMA HRVATSKOG ČOVJEKA!

Domovinski pokret nastavlja raditi punom parom pa je tako danas, u Osijeku, održana Koordinacija Domovinskog pokreta za IV. Izbornu jedinicu kako bi se pripremili za izbore pred nama. Program je vodio Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta, a nazočili su Krešo Bubalo, predsjednik Nadzornog odbora Domovinskog pokreta, Krešimir Čabaj, predsjednik Podružnice Domovinskog pokreta Osječko-baranjske županije, Jesenka Ricl, predsjednica Ogranka Domovinskog pokreta Grada Osijeka, Petar Kopunović Legetin, vijećnik Domovinskog pokreta Grada Osijeka, predstavnici Domovinskog pokreta Virovitičko-podravske županije, Ilija Nikolić, gradonačelnik grada Slatine te predstavnica koalicijskog partnera DHSS-a Ana Diklić, dopredsjednica DHSS-a Osječko-baranjske županije.

”Mi ćemo biti spremni za izbore. Ovo uspavljivanje gospodina Plenkovića da će izbori biti tko zna kad – mi u te bajke ne vjerujemo kao što ne vjerujemo ni u jednu od njegovih bajki. Od pet nacionalnih stadiona do silnih tvornica. Vidimo štrajkove na sve strane i kud je doveo zemlju. Građani izborom Domovinskog pokreta dobivaju nacionalnu opciju kojoj će Hrvatska biti na prvome mjestu i iznad svega; naša djeca, naši stanovnici, naši radnici, naši seljaci. Ne radnici izvana, ne strani interesi, nego interes hrvatskog čovjeka.”

”Hrvatska je u najgoroj situaciji do sada, gledajući sigurnosno, demografski, i proizvodno. Pokušava se to zapakirati nekakvim lažnim obećanjima, nekakvim Potemkinovim selima, no kad je sve tako dobro zašto su svi nezadovoljni? Zašto imamo masovne štrajkove? Ljudi dobivaju veće plaće, ali za te plaće mogu puno manje kupiti. Nije isto može li se za jedan euro kupiti kilogram kruha ili smo perec.”

”Mi ako nećemo vratiti domovinski duh bit ćemo izgubljena nacija, nas za 20 godina ne će biti. Bez domovinskog duha neće biti Hrvatske. To se pokazuje na svim poljima, od poljoprivrede do demografije, od proizvodnje i gospodarstva i nacionalne sigurnosti. Mi se ponašamo kao da su nam Bruxelles i Europa, tuđi interes iznad naših. Nama trebaju biti na prvome mjestu Hrvatska i hrvatski duh!”, piše DP.