Home Izdvojeno Ressler se hvali rezultatom na izborima za EP, a ni svi članovi stranke nisu za njih glasali već rezultat im donio D’Hondt: Glavna smo politička snaga

Ressler se hvali rezultatom na izborima za EP, a ni svi članovi stranke nisu za njih glasali već rezultat im donio D’Hondt: Glavna smo politička snaga

by Ante R.

HDZ-ov kandidat za europske izbore, Karlo Ressler, gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je komentirao uspjeh HDZ-a na izborima za Europski parlament.

Na ovogodišnjim izborima za Europski parlament HDZ je osvojio šest mandata i tako odnio uvjerljivu pobjedu s dva mandata više nego na prošlim izborima. Kako gledaju na to i što je bilo presudno za privući nova dva glasa, komentirao je HDZ-ov zastupnik Karlo Ressler.

“Iza nas je naporna kampanja. Bili smo u svim hrvatskim krajevima i županijama. Predstavljali smo naše politike i sve ono što smo radili u Europskom parlamentu, ali ovdje i u Hrvatskoj. Željeli smo jednom pozitivnom, afirmativnom kampanjom, u čemu smo na kraju i uspjeli, ponoviti povjerenje hrvatskih građana ovoga puta još snažnije. Praktički smo glavna politička snaga u parlamentu koja donosi najveći broj, najveću snagu iz svoje države.”

Odgovorio je i na pitanje kako su svi zajedno propustili komunicirati teme koje su bitne kao približiti građanima koliko su odluke Europskog parlamenta važni za svakodnevni život građana, budući da je izlaznost na izborima bila jako mala.

“Žao mi je što je bila mala izlaznost. Shvaćam da dio odgovornosti leži i na nama zastupnicima u Europskom parlamentu, ali ne bih prihvatio tu odgovornost u potpunosti jer činjenica je da smo kroz proteklih pet godina pokušavali i komunicirali sve ono što je bitno. Isto tako, u jednom medijskom percepcijskom smislu EU parlament nije toliko zastupljen, nije toliko praćen kao što je praćen hrvatski Sabor iako je činjenica da se u EU parlamentu donosi preko dvije trećine zakonodavstava koja su kasnije važna. Mislim da je tu cijeli niz različitih okolnosti koje su izvan naše kontrole”, objasnio je Ressler.

Rezultati izbora za Europski parlament: Pobijedili HDZ, SDP i D’Hondt

Otkrio je i hoće li Plenković u Europsku komisiju.
“Imamo našu predstavnicu za predsjednicu Europske komisije. Ovo je bio važan trenutak u EU demokraciji koji će oblikovati jedan aranžman svega što se događa u Europi sljedećih pet godina. Naš premijer je snažno povukao našu listu, doprinio da ostvarimo ovakav rezultat i sada ćemo se boriti da na razini europskih institucija damo svoj doprinos da se naše politike ugrade u ono kako će EU izgledati u teškim godinama koje su pred nama. Premijer je ovdje osvojio svoj treći mandat nakon teške kampanje. On je premijer i vodi Vladu i mislim da je to smjer kojim moramo nastaviti.”

Hodak: Lipanj 1941. i lipanj 2024.: Trebalo je sedamdeset godina da se raskrinka jedna povijesna laž

FOTO/ Na istoku Hrvatske sve ekipe na terenu: Stiže vodni val iz Njemačke, hoće li biti potrebno proglasiti izvanredne mjere obrane od poplava?

You may also like