Home Vijesti Milanović povodom tragičnog događaja u BiH otprije 31 godine: “Stradalu vitešku djecu nikada nećemo zaboraviti”

Milanović povodom tragičnog događaja u BiH otprije 31 godine: “Stradalu vitešku djecu nikada nećemo zaboraviti”

by Ante R.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović oglasio se danas na društvenim mrežama povodom obljetnice pogibije osmero hrvatske djece u Vitezu prije 31 godinu. Naime, tada je s položaja Armije BiH ispaljen minobacački projektil na igralište na kojem su bila djeca. Petero je djece preminulo odmah nakon eksplozije, dok je troje preminulo u improviziranoj bolnici koja se nalazila u crkvi, prenosi Dnevnik.hr.

“Stradalu djecu nikad nećemo zaboraviti”

“S velikom tugom i sućuti prisjećamo se i ove godine tragičnog događaja za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Prije 31 godinu u dječjem parku u Vitezu granata je prekinula dječju igru i odnijela osam nevinih života. Neizmjerna je bol i tuga njihovih obitelji još i danas, pogotovo što za taj zločin nitko nije odgovarao. Stradalu vitešku djecu nikada nećemo zaboraviti”, poručio je hrvatski predsjednik.

Ressler se hvali rezultatom na izborima za EP, a ni svi članovi stranke nisu za njih glasali već rezultat im donio D’Hondt: Glavna smo politička snaga

FOTO/ Na istoku Hrvatske sve ekipe na terenu: Stiže vodni val iz Njemačke, hoće li biti potrebno proglasiti izvanredne mjere obrane od poplava?

You may also like