Home Izdvojeno Rezultati izbora za Europski parlament: Pobijedili HDZ, SDP i D’Hondt

Rezultati izbora za Europski parlament: Pobijedili HDZ, SDP i D’Hondt

by Ante R.

Još jedni izbori su iza nas, nekima kao što su hrvatski građani nebiti, toliko nebitni da su bili na moru, vikendicama u ribičiji ili jednostavno na tribini s grickalicama odakle su pratili sprdnju od izbora i izlaznost koju Europa ne pamti. Na izborima gdje je zločesti D’Hondt osvojio više glasova od zajedno Domovinski pokret i Most jednostavno su pokazali da su birači odbili glasati i dati glas nekome tko će za pet godina koliko mu traje mandat zaraditi više nego 90% građana zarade za čitav život.

Europski parlament tako odoše ljudi koji u kampanji nisu ništa pametno rekli, oni su bili na listi da popune broj i idu biti strojevi za dizanje ruku, beznačajni likovi s bezidejnim i trivijalnim porukama hrvatskom narodu. Zato se nemojte čuditi izlaznosti i smijehu građana na rezultate izbora. pravo pitanje je konzumiraju li Hrvati demokraciju ili je u njima averzija svemu što počinje s slovom B. Nekada Beograd, danas Bruxelles.

U državi u kojoj se ne zna tko je više politički nepismen, građani ili političari, gdje narod političarima vjeruje manje nego ono malo crnog ispod nokta i gdje je dovoljno da pobjednička opcija ostvari 6 mandata s glasovima manje nego što imaju članova.

Žalosno je ubijanje kampanje s namjerom što manje birača to više mandata. Imaju li izbori gdje dvije stranke osvoje više od 20% glasova zahvaljujući hrvatskom nakaradnom izbornom sustavu. Imaju li oni koji su osvojili tisuću dvije glasova legitimitet i legalitet da zastupaju hrvatske građane. Jedino rješenje da se spasi demokracija, da ona u stvarnosti postane praznik je uvesti obavezno glasovanje. Tek onda ćemo moći govoriti o legalitetu i legitimitetu, ovako su ovi izbori velika sprdnja u režiji beskičmenjaka i građana koji su ih pokušali kazniti, a ispalo je da su ih nagradili i jedino što im preostaje da pljuju po televizoru kad se isti na njemu pojave.

Hodak: Lipanj 1941. i lipanj 2024.: Trebalo je sedamdeset godina da se raskrinka jedna povijesna laž

Treba li uvesti novčane kazne za građane koji ne izađu na izbore, e u tom grmu leži zeko, jer kako kazniti nekoga tko za čitav život zaradi manje nego onaj kojem bi morao dati glas za pet godina i onda se slatko smije toj odluci.

Je li narod ogorčen, ma ne njih izbori i rezultati ne zanimaju, njih more druge brige, a izbori kod pasivnog i nezainteresiranog naroda u ovakvom obliku gdje pobjeđuje D’Hondt bit će sve do trenutka dok ne kažu dosta, više nas nećete zajebavati.

Janšin SDS osvojio najviše mandata u Sloveniji

Bartulica: Hrvatski interes će mi biti na prvom mjestu

You may also like

Verified by MonsterInsights