Home Izdvojeno S Pantovčaka se vidi Gradec. Želi li Milanović više vlasti, hoće li abdicirati ako ljevica skupi većinu?

S Pantovčaka se vidi Gradec. Želi li Milanović više vlasti, hoće li abdicirati ako ljevica skupi većinu?

by Ante R.

Puno je zelenila na Pantovčaku, ima ga i vani i u prostoru. Na sve strane stoje fikusi pa vrtlar svako jutro obriše prašinu vlažnom krpom, zalije, na kraju zastane kod šefa i stidljivo pogleda treba li i predsjednika s karakterom obrisati i osvježiti, jer fikus je fikus i treba ga njegovati. I tako svaki dan, a u predsjedniku tinja, kuha, on bi vlasti, on bi odlučivao, a sada može samo gledati i lajati, baš kao što ćuko laje na mjesec, a to je zato što su to građani tražili.

Nezgodno je kad u tebi prokuha ego, kad počne pištati na uši, neke stvari mu ne idu po volji pa je veliki vođa lubeničara i sljednika koji su zadivljeni njegovim likom i djelom, možda mu neki naprave spomenik po uzoru na Bruce Leeja, ideološki vođa skupine koja eto prijeđe most preko Neretve i oživjela parolu: „Preko vode do slobode”.

Polako se nadziru prsti velikog maga pristiglog preko velike bare, eto i rezultata, sinkronizirao je arlaukanje lubeničara, mladih partizanki i oni koji su već žalili da je Udba premalo ubila Hrvata, pridružili im se veliki borci protiv korupcije kojima i Sabor plaća naknadu da se bori protiv nje, ali malo mu je teško napisati izvješće o tome, možda nema što napisati ili mu se jednostavno ne da.

Svi oni koji sjede blizu premijerke Benčić u Saboru trebali bi imati policu životnog osiguranja jer kad ona govori toliko mlatara rukama da bi mogla nekoga mlatnuti i nanijeti mu po život teške ozljede jer očito ima tešku ruku i još težu narav. Prava partizanka, žešća od Kate „šmajser” koja čuva bok obožavatelju Udbe i njenog rada, ali znate li ono iz TV prodaje: Ali to nije sve, obožavatelj je jednu noć proveo u redovima HOS-a, sve dok nije stigla mama, izderala se, povukla ga za uši i potjerala kući. Ma nećeš ti meni u tu vojsku.

Onima u drugom redu s lijeve strane sabornice, najveći je problem privremeni veliki namjesnik partije dok pravog vođu njeguje vrtlar na Pantovčaku, toliko je namjesnik velik da iza njega nitko ništa ne vidi, ali ni ne čuje. On je samo vozač automobila, toliko politički slijep da ga Bauk mora navoditi kuda da vozi, una ostalom sami automobil zna put do Pantovčaka ili Tača.. Još da namjesnik objasni gdje živi, možda da ga Zeko priupita je li se sjetio on ili će mu objasniti DORH. Ponekada se oglasi i partijska komesarka, malo rjeđe na radnom mjestu, ali zato s ekrana i web stranica službenog glasila ne silazi.

Nisu oni sami, nisu ni usamljeni, tu je i Rale koji obožava vožnju kroz susjednu državu, suputnici vole provjeravati visinu njihovog kukuruza ili pak vole trčati kroz njih u praskozorje i to po magli. Tu su i oni koji kad su presahli i završili projekti vlade reketare istu za novu hrpicu eurića iz blagajne. Glasni su sve dok ne ugledaju zelembatje koje im nosi vlada, narod kaže kera je zalajala da upozori i sebe zaštiti.

Čeka li fikus s Pantovčaka da ta nakupina crvenih, zelenih, žutih i kariranih da na izborima skupe većinu pa da se on zahvali vrtlaru na usluzi i prihvati ured, palicu i trajno rezervirani stol u Taču da ponovo malo vlada, ipak je vlast slast, ne spominjite mu fikus, a dvaput je dvaput. Nego je li vladin zrakoplov operativan, Krk je malo daleko, pogotovo kad udara bura.

You may also like