Home Izdvojeno Mi ili oni, naši ili vaši, probao predsjednik s karakterom pa mu se obilo o glavu

Mi ili oni, naši ili vaši, probao predsjednik s karakterom pa mu se obilo o glavu

by Ante R.

Ne tako davno, još u vrijeme Karamarkove ere, tadašnji predsjednik Vlade Zoran Milanović probao je parolom Mi ili Oni dobiti izbore radeći podjelu u društvu, završilo je njegovim odlaskom u oporbu. Danas on to kao predsjednik s karakterom i neformalni, ili formalni jer on to više ni ne skriva vođa lijevo, zelene koalicije pokušava opet.

Nikada nitko nije dobio izbore radeći podjelu birača, što znači naroda. Ta vrlo opasna retorika podjele biračkog korpusa u stvari je podjela naroda. Hrvatski narod nikada bez obzira na politiku nije pristajao na podjele, nije ju prihvatio ni u Domovinskom ratu, neće ju prihvatiti ni sada. Forsiranje te podjele obit će se direktno o glavu predsjedniku s karakterom, fikusu s Pantovčaka koji u svojoj nemoći i nemoći jadne vlasti gladne oporbe jednostavno nema ideje kako srušiti ovu vlast i dovesti svoju. Njegov najveći problem je što odnos tzv desnice i kvazi ljevice i ljevice iznosi 60:40 % u odnosu preferencija biračkog tijela. Ne samo to, on će tom retorikom mobilizirati desno biračko tijelo i biračko tijelo desnog centra, odnosno HDZ-a.

Ustavnopravni stručnjak razmontirao predsjednika s karakterom: Puno politiziranja i nimalo prava i činjenica

Sjedne strane imamo Domovinski pokret, koji ne želi s SDP-om, Možemo, SDSS-om, ali ni s nekim strančicama centra i koji ima veliko biračko tijelo jer najveći dio onih koji su pohodili Vukovar i Škabrnju 18. studenog njihovi su birači, ali i oni koji su ostali kod kuće kao i obitelji onih koji su pohodili Škabrnju i Vukovar. U podjeli koju forsira predsjednik s karakterom oni će se masovno mobilizirati.

Fikus s Pantovčaka zanemaruje činjenicu da će ta podjela na Mi ili Oni, naše i vaše mobilizirati i HDZ-evo biračko tijelo, pa i veliki dio desnog krila koji je okrenuo leđa Plenkoviću. Ne treba zanemariti ni izglednu novu stranku koja će se uskoro pojaviti na političkoj sceni i koja će objediniti rasute stranke desnice. Sve će se raditi u cilju da ni jedan glas s desne strane ne propadne.

S Pantovčaka se vidi Gradec. Želi li Milanović više vlasti, hoće li abdicirati ako ljevica skupi većinu?

Imamo i Most koji pliva negdje između i ima problem što su oni stranka koju nitko ne želi, niti desni niti lijevi. Oni su stranka koja je opasnost za svaku opciju, njihov problem je što oni ne znaju funkcionirati kao vlast, stranka idealna za vječitu oporbu, bez obzira na bliskost s predsjednikom s karakterom ili prvim fikusom Pantovčaka.

Oporbena računica da će na vlast doći velikom izlaznosti imala bi realnu računicu samo kada ne bi bilo podjela na naše i vaše, odnosno Mi ili Oni jer odnos preferencija im ne ide u prilog, isto kao što im ne ide u prilog limitiranost broja njihovih birača.  Imaju teret nesposobnosti Možemo u Zagrebu i njihovog junior partnera koji se pokušava vratiti u mainstream iz kojeg su ispali i postali bezlična stranka projugoslavenski orijentirana na čijem je čelu čovjek koji još uvijek ne zna gdje živi i vara državu za koji euro više na plaći.

Predsjednik s karakterom pozivom da se pruži otpor demokratski izabranoj vlasti grubo krši Ustav. Je li to poziv na državni udar

Svi glasovi mandati koje osvoji desnica i HDZ naći će se na jednom kupu, a taj kup bit će znatno veći od onog kojeg će ostvariti Milanovićevi Mi ili naši, ostaje samo da se onda svi dogovore i opet ponize Masterminda s Pantovčaka i njihove virtualne igrače. Jedno je sigurno, ljevica na vlast doći neće, ostalo su samo nijanse vlasti.

You may also like