Home Izdvojeno SAZNAJEMO MILANOVIĆ MORA DATI OSTAVKU Ustavni sud neće reagirati na Grbinov zahtjev, Ustav je jasan, a DIP će odbaciti listu SDP-a u Prvoj izbornoj jedinici

SAZNAJEMO MILANOVIĆ MORA DATI OSTAVKU Ustavni sud neće reagirati na Grbinov zahtjev, Ustav je jasan, a DIP će odbaciti listu SDP-a u Prvoj izbornoj jedinici

by Ante R.

Zoran Milanović, predsjednik s karakterom i ustavnopravni stručnjak i predsjednik SDP-a a Peđa “veliki” Grbin napravili su račun bez krčmara i pokušali izvesti neku vrstu državnog udara.

Naime, Ustavni sud nema obavezu odazvati se na zahtjev Peđe Grbina jer je njima Ustav Republike Hrvatske jasan i nemaju namjeru Peđi Grbinu ga tumačiti. Zoranu Milanoviću ostaje samo trinaest dana da ostavku ili odustane od izlaska na parlamentarne izbore jer će ako ne odustane i ne podnese ostavku na mjesto predsjednika Republike Hrvatske. a nađe se na listi SDP-a DIP po sili Ustava i zakona proglasiti listu SDP-a u Prvoj izbornoj jedinici nevaljanom i potpunosti ju odbaciti, bez prava na korekciju.

Podsjećamo na izjave ustavnopravnih stručnjaka, sveučilišnih profesora Sanje Barić i Mate Palića koji potvrđuju ove navode, kao i izjavu za 24sata tvorca važećeg ustava sveučilišnog profesora Brenka Smerdela koji kaže da je Zoran Milanović teško prekršio Ustav te objasnio što će se događati ako ne podnese ostavku na mjesto predsjednika RH.

Čovjek koji je pisao Ustav: Milanović grubo krši Ustav i Državno izborno povjerenstvo mora odbiti njegovu kandidaturu.

“Ne može se Predsjednik Republike kandidirati na parlamentarnim izborima prije nego podnese ostavku i tu nema nikakve dvojbe. Ovo je situacija bez presedana i teško, teško kršenje Ustava”, objasnio je Smerdel, te nastavio: – “Suprotno je to cijeloj ideji i svoj literaturi koju smo napisali kada smo 2000. godine promijenili Ustav. To jednostavno ne dolazi u obzir i primjereno je bivšem sjevernokorejskom vođi Kim Il-sungu, a ne demokraciji. Mene osobno podsjeća na svibanj 1991. godine kada je čovjek koji se zvao Bora Jović podnio ostavku na mjesto predsjednika predsjedništva Jugoslavije kako bi izazvao vojni udar i spriječio Stipu Mesića da preuzme tu funkciju”, kaže Smerdel.

Na svjetski Dan cirkusa kreće cirkus, samo će trajati mjesec dana

Objasnio je i da Zoran Milanović nije fizička osoba nego obnaša funkciju Predsjednika Republike te ne smije biti stranački aktivan. Za Smerdela je i sama odluka da se kandidira javna djelatnost i stranačka aktivnost jer će biti na listi jedne stranke bez obzira na to što formalno neće ući u nju.

You may also like