Home Izdvojeno VIDEO/ Anušić u službenom posjetu SAD-u, komentirao Milanovićeve spinove o hrvatskim vojnicima u Ukrajini

VIDEO/ Anušić u službenom posjetu SAD-u, komentirao Milanovićeve spinove o hrvatskim vojnicima u Ukrajini

by Kristina B

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić boravit će od 1. do 6. listopada 2024. godine u službenom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama i sudjelovat će na konferenciji ACAP u Las Vegasu.

Ministar Anušić boravit će u radnom posjetu Nacionalnoj gardi Minnesote gdje će se sastati sa zapovjednikom Nacionalne garde Minnesote general bojnikom Shawnom Mankeom i obići će kamp Ripley.

Podjela u Saboru oko slanja hrvatskih časnika radi obuke ukrajinske vojske; Iz HDZ-a poručili da Milanović laže: Pitanje je za čije interese ovo radi

Također, u sklopu posjeta Minnesoti ministar Anušić održat će sastanak s američkom senatoricom Amy Klobuchar.

-->

U okviru službenog posjeta SAD-u, ministar Anušić sudjelovat će na konferenciji ACAP (The Association of Croatian American Professionals) koja će se održati u Las Vegasu.

Na svome Facebook profilu Anušić je objavio video poruku kao odogovor na odluku predsjednika Milanovića da spriječi sudjelovanje hrvatskih časnika u obuci ukrajinskih vojnika koju bi provodio NATO u Njemačkoj.

“Nijedan hrvatski vojnik, niti časnik neće odlaziti u Ukrajinu, niti će hrvatski vojnik ratovati u Ukrajini. To je spin koji se u ovom trenutku u Hrvatskoj ponavlja, ne samo od strane Milanovića, nego od strane nekih njegovih političkih saveznika, šireći tako paniku i dezinformirajući hrvatsku javnost. Milanović je na NATO samitu trebao pokazati hrabrost i obraz i tamo reći da je protiv”, izjavio je Ivan Anušić.

You may also like

Verified by MonsterInsights