Home Izdvojeno VIDEO HDZ ne pristaje na koaliciju s Domovinskim pokretom po cijenu ponavljanja izbora

VIDEO HDZ ne pristaje na koaliciju s Domovinskim pokretom po cijenu ponavljanja izbora

by Ante R.
HDZ na Mirogoju

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u emisiji Hrvatskog radija “S Markova trga” osvrnuo se na izjavu predsjednika Republike da će sutra objaviti datum parlamentarnih izbora te je kazao da nije važno kada predsjednik objavljuje datum izbora, već kada se Hrvatski sabor raspustio. Nije precizirao pretendira li i treći put na funkciju predsjednika Hrvatskog sabora, ali je poručio da je HDZ za izbore spreman.

Osim toga Jandroković je izjavio da postizborna koalicija s Domovinskim pokretom ne dolazi u obzir i po cijenu ponavljanja izbora, a kao razlog naveo je kaznenu prijavu protiv predsjednika HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića.

Podsjećamo da je Domovinski pokret, u DORH-u podigao službenu kaznenu prijavu protiv Andreja Plenkovića zbog najtežeg kršenja hrvatskih zakona i to na poticaj velikog broja građana, udruga te hrvatskih policajaca koje Andrej Plenković prisiljava da svakodnevno krše Zakon o nadzoru državne granice. U suradnji s više uglednih odvjetnika, najiskusnijih sudaca i bivših državnih odvjetnika, nepobitno smo utvrdili, osim političke i nacionalne, i Plenkovićevu kaznenu odgovornost.

Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, svjesno i namjerno, s ciljem realizacije suludog plana migrantske invazije, krši zakone države u kojoj je predsjednik Vlade! Na sve naše dosadašnje zahtjeve da odmah prestane s kršenjem Zakona o nadzoru državne granice, ali i drugih zakona RH i Ustava RH 5. listopada 2023., 18. listopada 2023., 26. listopada 2023., 17. listopada 2024., na naše, u Vladu urudžbirane pisane zahtjeve od 19. listopada 2023. i 17. siječnja 2024. Vlada Andreja Plenkovića se oglušila. To što radi Andrej Plenković nije slučajno, niti je posljedica nemogućnosti hrvatske policije da zaustavi one koji pokušavaju protuzakonito ući u Republiku Hrvatsku kao da hrvatske državne granice ne postoje, piše u kaznenoj prijavi.

You may also like