Home Izdvojeno VIDEO Penava Pupovcu: ‘Problem su HOS i navijači, a ne kad se ispuca spremnik na pravoslavni Badnjak’

VIDEO Penava Pupovcu: ‘Problem su HOS i navijači, a ne kad se ispuca spremnik na pravoslavni Badnjak’

by Ante R.
Ivan Penava

Na prosvjedu protiv nasilja koji su za subotu u Vukovaru najavili roditelji napadnutih maloljetnika u tučnjavi prošli vikend, bit će nazočan i gradonačelnik Ivan Penava jer su ga osobno pozvali organizatori, iako su političari pozvani da ne dolaze, rekli su u petak iz gradske uprave.

“S poštovanjem prema organizatorima sutrašnjeg prosvjeda protiv nasilja koji će se održati u središtu Vukovara, a koji su pozvali političare da ne dolaze, uvažavajući njihovu želju nisam imao namjeru ići na prosvjed. Nakon što su taj moj stav jučer prenijeli mediji – primio sam osobni poziv organizatora prosvjeda koji su me pozvali da ipak budem dio ovog mirnog skupa”, navode riječi gradonačelnika Penave u priopćenju vukovarske gradske uprave.

Vukovarski Boysi u ofenzivi: ‘Zašto su u sukobu samo naši članovi krivci i zašto roditelji prešućuju detalje?

Penava kaže kako je prosvjed od samog početka imao njegovu podršku. “No, sutra ću i kao roditelj, biti uz sve roditelje i građane Vukovara s ciljem slanja jedne i jasne poruke u borbi protiv nasilja – nasilje nikada nije rješenje i za njega nema opravdanja”, dodao je.

SKANDAL U DALJU Skinuo hrvatsku zastavu sa spomenika braniteljima, gazio je i pjevao uvredljive pjesme

U središtu Vukovara, na Trgu ispred gradske uprave, u subotu će se održati mirni prosvjed protiv nasilja koji su potaknuli roditelji i obitelji u prošlu subotu pretučene skupine maloljetnika, koje je u središtu Vukovar u večernjim satima napala skupina starijih mladića, nanijevši nekima i teške tjelesne ozlijede zbog kojih su hospitalizirani u bolnici.

Policija je odmah započela istragu i do sada uhitila pet napadača, kojima je određen istražni zatvor.- Hina