Home Izdvojeno VIDEO/Prijelomna vijest: Iran ispalio stotine projektila prema Izraelu u najvećem napadu dosad

VIDEO/Prijelomna vijest: Iran ispalio stotine projektila prema Izraelu u najvećem napadu dosad

by Kristina B

Iran ispalio stotine projektila prema Izraelu u najvećem napadu dosad.

Oko 18,00 sati Bijela kuća objavila je da je američki predsjednik Joe Biden održao sastanak s potpredsjednicom Kamalom Harris i njihovim savjetnicima za nacionalnu sigurnost kako bi razgovarali o tome što se dogodilo u trenutku neposrednog napada Irana na Izrael. Priopćenje Bijele kuće izdano je nakon što je napad već započeo. “Razmotrili su status američkih priprema za pomoć Izraelu u obrani od ovih napada i zaštiti američkog osoblja u regiji”, stoji u priopćenju Bijele kuće, donosi The Times of Izrael.

Reuters donosi kako je Biden uputio američku vojsku da pomogne obrani Izraela. Američki predsjednik Biden i potpredsjednik Harris pratili su iranski napad na Izrael iz sobe za situaciju u Bijeloj kući, rekao je glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće.

Sastanak sigurnosnog kabineta održan je večeras u 19:30 u bunkeru u Jeruzalemu, javljaju izraelski mediji.

Više od 400 raketa Iran je lansirao na Izrael u utorak navečer, doznaje Jerusalem Post, nakon sirena za raketno uzbunjivanje koje su se oglasile diljem zemlje. The Times of Izrael objavio je da je Iran ispalio 180 balističkih projektila, dok iranski mediji prenose kako je Iran ispalio desetke projektila.

Svi izraelski civili su u skloništima dok su rakete iz Irana ispaljene na Izrael, na meti iranskih projektila je oko 10 milijuna civila, objavile su Izraelske obrambene snage na svome X profilu.

Samo su dvije osobe ozlijeđene diljem Izraela u iranskom raketnom napadu na zemlju, kaže Magen David Adom. Služba hitne pomoći kaže kako su zbrinute samo dvije osobe koje su lakše ranjene gelerima u Tel Avivu. Nekoliko drugih liječeno je zbog lakših ozljeda nakon pada dok su trčali tražeći zaklon, te zbog akutne tjeskobe, dodaje MDA, a prenosi The Times of Izrael.

Izvor: X/IDF

 

You may also like

Verified by MonsterInsights