Home Lifestyle Baby Lasagna odradio prvi nastup, svi su impresionirani izgledom i izvedbom: ‘Pa on stvarno može i do pobjede!‘

Baby Lasagna odradio prvi nastup, svi su impresionirani izgledom i izvedbom: ‘Pa on stvarno može i do pobjede!‘

by Ante R.

Baby Lasagna prošao je prvi svoj veliki i važan ispit na velikoj eurovizijskoj pozornici u Malmö Areni i odradio prvu probu. Naši predstavnici odabrali su da će se već na prvoj probi pojaviti u novim kostimima čija je autorica mlada modna dizajnerica Valentina Pliško i čije su skice otkrivene neposredno prije početka probe. Cijela izvedba od scenografije do koreografije izgledala je slično onoj na Dori, ali nastup je bio “fino izbrušen” – od plesne rutine do cijelog stada neonskih domaćih životinja na LED zidu, kao i plešućih mačaka. Bio je tu i mnogo dima i vatre, mnogo pirotehnike.

– To je spoj onoga što je bilo na Dori i onoga iz spota. Sretan sam ako su ljudi zadovoljni – rekao je nakon nastupa glazbenik koji je od samog početka, od svoje pobjede na Dori pobrao sveopće simpatije u Hrvatskoj, ali i izvan naših granica. Novi kostimi i kompletan stajling potpuno su oduševili modnog stručnjaka i kritičara Nenada Korkuta.

– Već me sam pogled na fotografije oduševio, a par kadrova iz videa s probe samo su učvrstili moje mišljenje da bismo se mogli plasirati jako visoko, pa i pobijediti. Dizajnerica Valentina Pliško napravila je odličan posao. Sve je lijepo, elaborirano. Tu je i pravi couture moment! – rekao je i u šali dodao kako bi se rado predbilježio za prsluk sa zlatovezom i zihericama poput Lasagnina, a košulju od čipkastih miljeića kao od bakinih stolnjaka rado bi i sam nosio.

– Ponavljam, svaka čast mladoj dizajnerici – rekao je. – U stvari, oni su napravili sve isto kao na Dori, ali promišljenije. Iskreno, drago mi je da se nitko nije miješao, nametao im nekog dizajnera, nego su ostavili Marku i njegovoj ekipi slobodu što se tiče kostima.

Korkut je općenito oduševljen cijelom pričom oko Marka Purišića, načinom na koji su on i njegovi prijatelji i suradnici odradili sve, od spota preko javnih nastupa pa do kostima.

– Već je Let 3 prošle godine imao jako razrađenu strategiju, svoju priču koja je bila izvan nekih standardnih okvira, i vidjelo se da to nosi dobar rezultat. Ove godine je to još jasnije, svima je jasno da je to pozitivna priča. To se ne vidi samo u nastupu Baby Lasagne nego i u podršci koju dobiva sa svih strana, ali i povezivanju s drugim, novim ljudima poput Igora Jurilja koji je napisao tekst i ilustrirao slikovnicu ‘Baby Lasagna i mačak Stipe‘ – kaže Korkut i dodaje da on ne bi apsolutno ništa mijenjao u nastupu.

Modni dizajner Ivan Tandarić iz modnog dvojca Elfs zadovoljan je viđenim s prvog nastupa, ali ne i oduševljen kada je modni dio u pitanju.

– Nikad nisam bio fan kada nešto ‘glumi‘ narodnu nošnju, čak ni u scenskoj kostimografiji. Bilo bi mi puno draže, a bilo bi i autentičnije, da su uzeli pravu narodnu nošnju, rasparali je pa koristili neke dijelove u stvaranju kostima. Ovako, izgleda mi kao da je uzeta neka pozamenterija i čipka, ti zlatni cvjetovi da bi se oponašala narodna nošnja – rekao je Tandarić, koji je prije modnog dizajna studirao i etnologiju. – I rubac na glavi plesačice, bilo bi mi draže da je to stvarno neki šlingani rubac. Recimo, imamo ono trokutasto oglavlje iz nošnje s otoka Paga, onakvo kakvo je na skulpturi Dore.

Ipak, on pozdravlja činjenicu da je mlada ekipa okupljena oko Marka Purišića ostala dosljedna svojim idejama i nadogradila ono što je pokazala na Dori.

– Bili su mi i ostali sjajni oni kačkani miljeići na instrumentima, i drago mi je što se taj element i dalje provlači. Također, ne znam je li izbor boja bio svjestan ili ne. Možda im donese sreću, jer je kombinaciju crnog, bijelog i crvenog imala Riva kada je pobijedila. U cjelini, izgledaju dobro i to funkcionira. Ono što sam vidio s nastupa na probi jako mi se svidjelo, sve izgleda monumentalnije, moćno, posebno uz dim i pirotehniku – rekao je dizajner koji je poznat kao jedan od najvećih fanova Eurosonga kod nas.

– Uvijek kada čujem pjesme za Eurosong imam ideju što bih mijenjao. U ‘Rim Tim Tagi Dim‘ ne bih mijenjao ni sekunde – rekao je.

Tandarić smatra da je, bez obzira na kojem će mjestu biti Hrvatska (iako očekuje visoki plasman), Baby Lasagna jako podigao interes za ovo veliko europsko glazbeno natjecanje.

– Mislim da ćemo se, baš zahvaljujući njemu koji je napravio golemu reklamu za našu zemlju, ponovno vratiti na stare staze slave i ponovno slati pjesme koje to doista zaslužuju, ozbiljnije se pozabaviti Dorom – objasnio je. – Ne radi se o pobjedi, nego treba biti svjestan da ne postoji ni jedan hrvatski pjevač koji će nastupati pred tolikom publikom, u takvoj produkciji, u takvim dvoranama kao oni koji idu na Eurosong, piše Jutarnji.