Home Izdvojeno HOĆE LI SE PLENKOVIĆ KOCKATI Ne prelome li manjine i bez SDSS-a podrže Vladu, građani Hrvatske će ponovo na izbore

HOĆE LI SE PLENKOVIĆ KOCKATI Ne prelome li manjine i bez SDSS-a podrže Vladu, građani Hrvatske će ponovo na izbore

by Ante R.
Andrej Plenković

Sve priče, spinovi i dezinformacije o razvedenosti Domovinskog pokreta kreiraju se na jednom mjestu. Pokušaj da se raskoli DP na dvije struje za HDZ I Andreja Plenkovića mogli bi imati razoran učinak. Što ako se ponove izbori, gubi li Andrej Plenković sve. Premijersko mjesto, mjesto na ključnoj poziciji u Europskoj komisiji i hoće li sjediti u oporbenom dijelu u saborskim klupama.

Andrej Plenković da hoće može sastaviti vlast s ostatkom manjinaca bez SDSS-a, ali on s nima manipulira i izaziva, koga, samog sebe jer može ostati bez svega. Sve manjine ovise o Vladi, a ako dođe neka druga vlada mogu ostati bez svega. Plenkovićevo testiranje strpljenja i monolitnosti Domovinskog pokreta ima svoj rok trajanja, i kod DP-a i kod Milanovića. Milanović sigurno neće ići do krajnjih granica i čekati Plenkovićevo taktiziranje, već vrlo brzo imenovati svoju privremenu vladu i raspisati izbore, a raspisat će ih onda kada njemu odgovara, ne Plenkoviću.

Na novim izborima karte se ponovo miješaju, a SDP i Možemo naučili su lekciju o gubitku mandata i tu grešku neće opet ponoviti. Oni u sinergiji mogu imati više mandata od HDZ-a, a uz pomoć Mosta i liberalnih opcija sastaviti vladu. Gdje onda tu Plenković, jedino u Bruxellesu. Zadovoljava li to njega, naravno da ne, ali on nema namjeru pored vrapca u ruci sjediti u saborskoj fotelji i biti izložen konstantnim provokacijama.

Gdje je tu HDZ, e pa on je na raskrižju, mora odabrati, novi mandatar i ostanak na vlasti, a ako HDZ-vci išta vole, vole vlast. Kad imaš vlast, zadržavaš sinekure, jer ako odu u oporbu onda gube i sinekure i tlo pod nogama.

Svjestan je i Plenković toga, svjestan i da ne može sam sebe kao premijer nominirati za neku izvršnu funkciju u EK bez nominacije vlade kojoj on ne smije biti načelu, ne može sam sebe nominirati, ali svjestan je da mu i mjesto povjerenika donosi osim izdašne plaće i mogućnost mjesta potpredsjednika EK. Sve on to zna, pa kocka, ali izgleda da bi mu se moglo dogoditi da sve prokocka i on i Pupovac.