Home Lifestyle OBILJE BANANA I SOLIDNA PLAĆA Neobičan oglas za posao Prednost imaju oni kandidati koji su poznavatelji jedne kineske legende

OBILJE BANANA I SOLIDNA PLAĆA Neobičan oglas za posao Prednost imaju oni kandidati koji su poznavatelji jedne kineske legende

by Ante R.

Neobičan oglas za posao pojavio se u sjevernoj kineskoj pokrajini Hebei.  Nije zahtjevan u pogledu kriterija i radnog iskustva koje kandidat treba zadovoljiti kako bi se prijavio. Ono što daje prednost je da ste poznavatelj kineske legende o Kralju majmuna i da ste veliki ljubitelj banana. Plaća koja se nudi je 842 dolara, što je oko 780 eura.

Kineska legenda o Kralju majmuna u Kini je popularna kao Grimmove bajke na Zapadu. Priča prati Sun Wukonga, majmuna rođenog iz kamena koji dobiva nadnaravne moći od taoističkog majstora borilačkih vještina. Bori se poput ratnika, rukuje zlatnim čarobnim štapom i putuje uokolo na oblacima dok prati svetog redovnika Tanga Sanzanga na njegovom “Putovanju na Zapad”, prenosi CNN.

Putovanje počinje na Wuzhishanu, ili “planini pet prstiju”, gdje su Kralja majmuna uhvatili u zamku bogovi ljuti na njegovu mladenačku aroganciju. Tang ga oslobađa i par kreće u svoju avanturu. No, osoba koja bude odabrana za ovaj posao ostat će na Wuzhishanu.

Kandidat mora nositi masku i kostim majmuna, boravi u špilji u podnožju planine, a ključni dio uloge jest prihvaćanje grickalica koje mu nude djeca koja dolaze u posjetu – od jabuka do obilja banana.

“Kakav je ovo nevjerojatan posao? Tu je obilje hrane, a još te i plate”, našalio je jedan korisnik na mreži Douyin. Uz to, u špilju je postavljen i električni grijač za dane kada postane prehladno.

Za sada su angažirana dva člana, a tvrtka traga za još jednim. Jedna snimka koja kruži društvenim mrežama pokazuje kako jedan od glumaca kaže da je od malih nogu volio glumiti taj lik.

“Nadam se da ću moći prenijeti svoje radosti i sjećanja iz djetinjstva i širiti kulturu Kine, istovremeno usmjeravajući fokus na mentalno zdravlje djece i tinejdžera”, rekao je.