Home Politika Osnovana Gradska organizacija Osijek stranke Republika

Osnovana Gradska organizacija Osijek stranke Republika

by Ante R.

Nakon što je nedavno osnovana osječko baranjska podružnica, stranka Republika pokrenula je i gradski ogranak u Osijeku. Za predsjednika Gradske organizacije Osijek izabran je Mario Ćutek, potpredsjednici su Berislav Mlinarević, Mario Radman i Kristijan Gorupić, dok je za tajnika izabran Antun Videković. Također, izabrana su i tri člana predsjedništva – Elvir Avdić, Danko Vojnović i Goran Dujmović.

Kako je na osnivačkoj skupštini poručio predsjednik stranke Damir Vanđelić politički program Republike nije rađen kako bi se svrstao lijevo ili desno, već kako bi obuhvatio ono što je najpotrebnije Hrvatskoj. Zalažemo se za rješavanje pravednosti, borbu protiv korupcije i borbu za bolji ekonomski položaj svakog građanina. Kad pogledate naš program uočit ćete kako je on široko i lijevo i široko i desno. Lijevo smo socijalno orijentirani, želimo pomoći umirovljenicima i studentima te ljudima koji nemaju riješeno stambeno pitanje, a u desnom spektru imamo čvrsta stajališta oko vojne obrane zemlje, poduzetništva i tako dalje, poručio je Vanđelić. Istaknuo je i kako je Slavonija, u svakom pogledu, zanemarivana posljednjih 30 godina te kako je potrebna dobra strategija koje će od Slavonije napraviti bogatije društvo te provesti sve ono što Slavoncima treba. Tu i tamo bi Slavonija dobila nekakve mrvice, neke projekte koji onda ne bi bili provedeni do kraja – poput melioracije zemljišta gdje su izgrađene crpne stanice i kanali, ali koji nikad nisu pušteni u rad. A nisu pušteni u rad zato što onda cijena zemljišta raste, a netko očito čeka da se to zemljište prije toga kupi, istaknuo je predsjednik Republike.

Osnivačka skupštine Gradske organizacije Osijek

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Obraćajući se članovima gradske organizacije poručio je i kako je u planu stranke, među ostalim, povećanje neto plaća za 50% u mandatu od četiri godine, poboljšanje produktivnosti, smanjenje troškova, reforma poreznog i pravosudnog sustava te državne uprave.

Za predsjednika novoosnovane Gradske organizacije Osijek izabran je Mario Ćutek koji je istaknuo sustavno loše i netransparentno trošenje sredstava građana za projekte koji se nikada ne realiziraju i za koje se plaćaju ogromne odštete i penali. Posljednjih dana svjedočimo ishodu tužbe austrijskih tvrtki Strabag i Saubermacher kojima Osijek mora isplatiti gotovo 4 milijuna eura odštete. Pitamo se koliko se taj iznos moglo izgraditi vrtića, obnoviti škola ili krenuti u izgradnju prijeko potrebne nove knjižnice!?, poručio je Ćutek dodavši kako se za to ne može u potpunosti kriviti ovu gradsku upravu, ali da se treba zapitati i podsjetiti građane koliko je ovakvih loših odluka doneseno u proteklih 30 godina i kolika je šteta nanesena građanima Osijeka. Nema smisla navoditi sve afere proteklih godina, za njim znamo, nego se treba okrenuti budućnosti i početi sve popravljati, zaključio je Ćutek.

Također, i predsjednik stranke i predsjednik GO Osijek, potvrdili su kako će Republika sudjelovati na najavljenim prosvjedima protiv vlasti koji su zakazani za 23. ožujka u nekoliko hrvatskih gradova, pa tako i u Osijeku, javlja HRT.

 

You may also like