Home razno Velika tuga u regionu, Nole nacionale ispao na US Openu

Velika tuga u regionu, Nole nacionale ispao na US Openu

by Ante R.

Ništa od 25. Grand Slam titule karijere za Novaka Đokovića. Srpski reket, kako i sam kaže, odigrao je jedan od najlošijih mečeva u karijeri i ispao iz trećeg kola US Opena nakon što se boljim pokazao Australac ruskog porijekla Aleksey Popyrin u četiri seta.

Srpski tenisač iskazao je veliko nezadovoljstvo svojom igrom, kazavši da nikada nije imao ovako loš servis (čak 14 duplih pogrešaka) te da Popyrin potpuno zasluženo slavi pobjedu karijere.

– Užasan meč za mene. Igra mi se totalno raspala, nisam bio svjež zbog velike potrošnje na Olimpijskim igrama. Tamo sam se toliko ispraznio da sam razmišljao hoću li uopće doći ovdje. Neslavno sam završio, odlazim s gorkim okusom u ustima. Bilo je mučno igrati i osjećati se ovako – dio je Đokovićevog govora nakon susreta.

Srbin i trenutno drugi tenisač svijeta već dugo ne pamti poraz u ovako ranoj fazi US Opena. Posljednji put kada je ispao već u trećem kolu bilo je 2006., a i tada ga je izbacio Australac – Lleyton Hewitt bio je bolji u tri seta. Đokovića će po idućem ažuriranju ATP ljestvice dočekati i najgori rezultat od kraja 2022. godine jer ispast će iz top tri.

Na prvom mjestu ostat će Jannik Sinner, drugu poziciju preuzet će Aleksandar Zverev, Carlos Alcaraz bit će treći, a Srbin u najboljem slučaju četvrti. No, ako Danil Medvjedev savlada još dva protivnika na US Openu, i on će preskočiti Đokovića. Olimpijski pobjednik tada će završiti peti, a poklopi li se još nekolicina rezultata, u najgorem slučaju čeka ga sedma pozicija, premda je to malo izgledan scenarij, prenose sportske/jutarnji.

You may also like

Verified by MonsterInsights