Home Sport LIGA PRVAKA Leaov uragan za najljepšu noć Rossonera na San Siru

LIGA PRVAKA Leaov uragan za najljepšu noć Rossonera na San Siru

by Ante R.
Fotografija sa tribina stadiona San Siro

Izvještaj Zlatka Dernaja iz Milana
Skupina F u Ligi prvaka dobila je nakon trećeg kola u utorak 07.11. novi zaplet u kome je sve moguće.

AC Milan je u svom najboljem izdanju u jednoj od najljepših noći na San Siru preokrenuo O:1 Skriniara za PSG iz 9 minute i golovima Leaa i Girouda zasluženo pobijedio 2:1.

Milan se ponovno diže, tri dana nakon paklenog kiksa protiv Udinesea, zatvorio je Mbappéa i nadvisio PSG. Ako su Francuzi trebali biti raskrižje, vrag ide pravim putem. Prva pobjeda u Ligi prvaka malo je remek djelo, taktičko, tehničko i osobno. Hrabra i lijepa utakmica. Rossoneri u trenutku istine izvlače sve što im treba: dušu, snagu, talent, osobnost. Posebnost utakmice je bilo stalno zviždanje i vrijeđanje bivšeg golmana Milana, sada u PSG- Gianluigia Donnarumme, koji je dobro branio unatoč stalnom skandiranju Milanesa.

Uragan Rafael Leao pružio je jednu od svojih najboljih igara i zaslužuje epitet igrača utakmice.
Krila pobjedi Milanskom nogometnom velikanu dala je vjerna publika pa je krcati stadion sa 80 000 duša pretvoren u pravi festival Rossonera.

Ovom pobjedom Milan se vratio u utrku za plasman u osminu finala Lige prvaka. Rossoneri su trenutno treći u svojoj skupini, ali što je još važnije, sami su gospodari svoje sudbine. Sve moguće u skupini F gdje će se dva posljednja kola prvi u skupini Dortmund zajedno sa drugim Paris Saint Germainom i trećeplasiranim Milanom žestoki boriti za nastavak u Ligi prvaka. Sinoćnja utakmica na Giuseppe Meazzi još je jednom potvrdila zbog čega je nogomet najljepša sporedna stvar na svijetu.

You may also like