Home Vijesti Bartulica: “Digla se velika moralna panika oko SDSS-a i Pupovca.”

Bartulica: “Digla se velika moralna panika oko SDSS-a i Pupovca.”

by Ante R.

Stephen Nikola Bartulica iz Domovinskog pokreta oglasio se na društvenoj mreži povodom izjava Milorada Pupovca koje je uputio nakon što je SDSS ostao izvan formata nove vladajuće većine, pogotovo teških riječi na račun Domovinskog pokreta, konkretno upućenih Mariju Radiću zbog njegove izjave da SDSS-ovi zastupnici nisu legitimno izabrani predstavnici srpske nacionalne manjine.

Prilikom gostovanja na N1 televiziji Milorad Pupovac je izjavio: “Radić govori protivno Ustavu i širi nacionalnu i vjersku mržnju iz neukosti i neznanja, čovjek ne zna i ne razumije, jer mu je netko rekao da govori protiv SDSS-a. A to kako oni imaju Srbe na svojim listama, imaju ih na temelju tog istog zakona. Podsjetit ću ga, i Pavelić je imao svoje Srbe, ali Srbima nije bilo bolje od takvih Pavelićevih Srba”, poručio je Pupovac.

Pupovac se dotaknuo i financiranja tjednika Novosti: “Jedna je stvar sudjelovanja ili ne SDSS-a u parlamentarnoj većini. Druga je stvar poticanje vjerske mržnje i segregacije. To rade iz DP-a. Ograničavanje slobode medija jer u Novostima pišu nagrađivani istraživački novinari, što se nekom u svijetu posla kojem pripada i Radić, ne sviđa to istraživačko novinarstvo, to je jedan problem, ali tu vrstu gušenja slobode medija ne radim ni ja kao vlasnik, osnivač niti država, a kamoli neka stranka. To bi bio totalitarizam, u najgorem mogućem smislu.”

Objava Bartulice u cijelosti:

“Digla se velika moralna panika oko SDSS-a i Pupovca. Kao zemlja moramo se emancipirati od nekih kompleksa. Hrvatska je sve zrelija demokracija, funkcioniramo unutar EU već više od 10 godina i prošlo je vrijeme da se nekima dokazujemo, pogotovo po pitanju nacionalnih manjina.

Mislim da se oni dobro osjećaju u Hrvatskoj i da imaju veća prava nego u nekim drugim zemljama. Vrijeme je da se prestanemo ispričavati!”, poručio je Bartulica.

You may also like