Dječak K. K. danas je, kao svjedok u kaznenom postupku protiv njegova oca, doveden u sud iz psihijatrijske ustanove u koju je smješten poslije ubojstva devetero svojih vršnjaka i zaštitara škole.

U vrijeme zločina, s 14 godina, ne podliježući kaznenoj odgovornosti kao malodobnik, usmrtio je školske kolege očevim pištoljem, a nakon prethodnih istražnih radnji otac se tereti da ga je vodio u streljanu vježbati pucanje i nije učinio nedostupnim oružje i streljivo koje je držao u stanu.

U pojedinim medijima, premda je proces zatvoren za javnost, tijekom dana pojavili su se neslužbeno dijelovi dječakova svjedočenja pred sudom, pa je tužiteljstvo zatražilo istragu.

“Prigrlili narativ Kremlja”: Reporteri bez granica optužuju Srbiju za širenje ruske propagande

Dječak, je, navodno, optužio roditelje ustvrdivši, kako su prenijeli pojedini mediji, da je počinio zločin “jer se osjećao odbačeno i usamljeno”.

On je, navodno, priznao da je želio počiniti ubojstvo 3. svibnja i da je dva očeva pištolja lako pronašao u ormaru i kasnije ih prenio u svoju sobu.

“Tužiteljstvo će pribaviti podatke i potrebne obavijesti radi utvrđivanja stječu li se, i u radnjama koje osobe, obilježja kaznenog djela Povrede tajnosti podataka ili nekog drugog kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti”, priopćilo je tužiteljstvo. (Hina)