Home Vijesti Brutalan incident u psihijatrijskoj bolnici na Rabu: Pacijent šakama ubio drugog, osoblje u šoku

Brutalan incident u psihijatrijskoj bolnici na Rabu: Pacijent šakama ubio drugog, osoblje u šoku

by Ante R.

U Psihijatrijskoj bolnici na Rabu dogodilo se ubojstvo. Jedan pacijent šakama je ubio drugoga. Riječ je o bolesnicima koji su bili na liječenju u tzv. dobrovoljnom statusu, a tijekom njega nisu se neprimjereno ni agresivno ponašali. 

Ubojstvo nakon prijetnji

U Županijskoj specijalnoj bolnici za psihijatriju i rehabilitaciju Insula na Rabu u srijedu je nakon verbalnog sukoba jedan pacijent usmrtio drugog udarcima šakama, izvijestila je bolnica. Ističu da je u srijedu oko 20,55 na rehabilitacijskom odjelu u bolesničkoj sobi jedan pacijent napao dugog bolesnika šakama, nakon što mu je drugi navodno uputio prijetnje i pri tom mu nanio teške ozljede.

Cijeli događaj zbio se iznenada i trajao nekoliko desetaka sekundi. Unatoč promptnoj intervenciji dežurne službe i poduzetim mjerama reanimacije te dolasku hitne pomoći bolesnik je preminuo, navodi Insula. Osumnjičeni je u pratnji policije odveden u Policijsku postaju na ispitivanje, dodaje se u priopćenju.

Policijska uprava primorsko-goranska objavila je da je u zdravstvenoj ustanovi na otoku Rabu zatečeno mrtvo tijelo muške osobe, a očevid je u tijeku. Točan uzrok smrti muškarca utvrdit će se obdukcijom, a u službene prostorije policije priveden je muškarac koji se dovodi uvezu s nemilim događajem, navodi policija.

Rapska bolnica izrazila je sućut obitelji umrlog uz poruku da su svi u bolnici duboko potreseni događajem. Insula navodi da se radi o bolesnicima koji su bili na liječenju u tzv. dobrovoljnom statusu, a tijekom samog liječenja nisu pokazivali neprimjereno niti agresivno ponašanje.

Ravnateljica: Incident se ničim nije mogao predvidjeti, svi smo zatečeni

– Zaista jedan strašan događaj. Svi smo potreseni i izražavamo najdublju sućut obitelji preminuloga. Radi se o incidentu kojeg zaista nismo mogli predvidjeti. Dogodio se na jednom od naših rehabilitacijskih odjela – nakon vrlo kratke verbalne prepirke, izvijestila je Vesna Šendula Jengić ravnateljica bolnice za Regionalni dnevnik HTV-a.

Dodala je kako se cijeli događaj dogodio u desetak sekundi. Služba je promptno reagirala, dežurni liječnik – pozvana je hitna pomoć. Međutim, uslijed zadobivenog udarca subolesnik je preminuo, kazala je.
– Nemamo podataka da su se ti pacijenti ikada sukobili, da je dinamika njihovih odnosa pokazivala da bi se tako nešto moglo dogoditi. Cijeli odjel je rehabilitacijski i na njemu, doista – takvih incidenata ne pamtimo, naglasila je ravnateljica.

Odgovarajući na pitanje radi li se o manjku prisutnih djelatnika odgovorila je: “U ovom slučaju zaista – ne”.
– Incident se dogodio nakon večere, kad su pacijenti krenuli prema svojim sobama. Naše sobe nemaju kamere, niti su ti pacijenti, koji su duže vrijeme na liječenju – pokazivali naznake agresivnog ponašanja. Doista, incident se ničim nije mogao predvidjeti i svi smo ostali zatečeni, ponovila je Vesna Šendula Jengić, piše HRT.