Home Vijesti Butković pozvao Milanovića na okršaj: “Neka odabere bilo koju kartašku igru, a ja mu dajem pola igre fore.”

Butković pozvao Milanovića na okršaj: “Neka odabere bilo koju kartašku igru, a ja mu dajem pola igre fore.”

by Ante R.

Predsjednik Republike Zoran Milanović bio je gost emisije “Točke na tjedan” na N1 televiziji i odgovarao na pitanja novinarke Nataše Božić Šarić i na meti mu se našao ministar prometa Oleg Butković. Reakcija ministra ubrzo je uslijedila, odlučio je javno pozvati predsjednika na kartašku igru i poručio da je njegova pobjeda sigurna u bilo kojoj igri.

Milanović je prozvao ministra prometa Olega Butkovića. Nazvao ga je stručnjakom za kamione, jazbinarom i prozvao ga da je u Slovenskoj kartao s Turudićem, a sada je stigla reakcija ministra koji predsjednika poziva na igru.

“Čak i ako dođu veći umovi od Butkovića, spreman sam na skromni obračun”, rekao je Milanović.

“Ja mu poručujem da nikad u Slovenskoj nisam kartao s Turudićem. Nikad! Ali kad se već dotaknuo kartanja, Milanoviću nudim sljedeće. Neka odabere bilo koju kartašku igru, a ja mu dajem pola igre fore. Neka odabere i mjesto. Možemo se naći u Slovenskoj, Uredu predsjednika ili bilo gdje gdje on želi. I poručujem mu da ću ga pobijediti u bilo kojoj igri”, kazao je Butković.

Predsjednik je, između ostalog, poručio da je Ivan Turudić nelegalno izabran za novog glavnog državnog odvjetnika i poručuje da Turudić može biti zaustavljen jer još nije položio prisegu.

Na to je reagirao Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja. “Ne znam postoje li zakonske ovlasti za zaustavljanje prisege Turudića, ali građani imaju ključeve jedne bolje Hrvatske u svojim rukama. Bliže nam se izborima na kojima mogu odlučiti prekinuti s Plenkovićevom vlasti i poslati je u oporbu.”

Milanović je na pitanje hoće li se kandidirati na parlamentarnim izborima, odgovorio da mu je Domovinski pokret deset puta bliži od HDZ-a, ali da neće glasati za Domovinski pokret.

Na tu je izjavu reagirao zastupnik Domovinskog pokreta Mario Radić. “Istina je da nemamo afera, a kako vladamo u Vukovaru tako ćemo sutra vladati i Hrvatskoj.”, piše N1.