Home Vijesti Mario Radić o izjavi Milanovića za DP: Svatko normalan može primijetiti kako vladamo Vukovarom

Mario Radić o izjavi Milanovića za DP: Svatko normalan može primijetiti kako vladamo Vukovarom

by Ante R.
Radić

Saborski zastupnik i zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić izrazio svoje mišljenje na stav predsjednika Zorana Milanovića da mu je DP bliži od HDZ uz jasnu ogradu da neće glasati za njih.

Predsjednik Republike Zoran Milanović u intervjuu Nataši Božić na N1 televiziji, na pitanje hoće li se kandidirati na parlamentarnim izborima, odgovorio je: „Ja da se kandidiram? Odakle to pitanje? Kako, ja nemam stranku, listu, da mi to i padne na pamet. Jasno je da mi je bliži Domovinski pokret od HDZ-a deset puta jer još nisu napravili takve ludorije”.

Milanović je i poslije tijekom intervjua ponovio svoj stav, jasno s ogradom da neće glasati za njih, ali da su mu bliži od HDZ-a.

– Pa naravno. Svakom normalnom čovjeku je bliži. Nisu se kompromitirali. Eto dotle smo došli. Ne bih glasao za njih. Nisam rekao da su mi bliski, nego bliži od ovakvog HDZ-a koji je sušta korupcija i klijentelizam puno bezobrazniji nego za vrijeme Sanadera – poručio je predsjednik Republike uz napomenu da ipak neće pomagati oporbi u kampanji.

Iz Jutarnjeg lista pitali su političkog tajnika Domovinskog pokreta Marija Radića što misli o ovoj neočekivanoj pohvali bivšeg dugogodišnjeg predsjednika SDP-a, a sada šefa države.

– Istina jest da Domovinski pokret nije na vlasti, nemamo afere poput HDZ-a, SDP-a i Možemo!, a tamo gdje je na vlasti u Vukovaru u mandatu Ivana Penave taj je grad postao treći po prihodima i prvi po demografskim mjerama, obrazovanju i grad mladih u kojem su od tekstilne, obućarske, preko avioindustrije. Svatko normalan to može primijetiti da kako vladamo Vukovarom, tako ćemo vladati Hrvatskom. A predsjednik je često u Vukovaru – poručuje Radić.

You may also like