Home Svijet ČUDO OD DJETETA 12-godišnjak riješio test inteligencije bolje od Einsteina i Hawkinga

ČUDO OD DJETETA 12-godišnjak riješio test inteligencije bolje od Einsteina i Hawkinga

by Ante R.
Inteligencija

Učenik iz Devona u Engleskoj Rory Bidwell postigao je vjerojatno najbolji rezultat na testu inteligencije ikad, a njegova majka je rekla da je bio toliko opušten tijekom ocjenjivanja da je u jednom trenutku opušteno odšetao do WC-a.

Dvanaestogodišnji dječak iz Devona navodno se pridružio Mensi nakon što je na testu inteligencije postigao više bodova od Alberta Einsteina i Stephena Hawkinga. Rory Bidwell postigao je maksimalan rezultat od 162 boda na Cattell III-B testu, unatoč tome što nije znao ništa o testu niti se za njega unaprijed pripremao, izvijestio je North Devon Gazette.

Prema javno dostupnim informacijama, Hawking i Einstein imali su kvocijent inteligencije (IQ) oko 160.

Roryjeva majka Abi Bidwell rekla je da je njezin sin bio opušten tijekom procjene i “čak je lagano prošetao do WC-a tijekom jednog dijela”. Rory je polagao dvosatni ispit u Exeteru dva tjedna nakon svog dvanaestog rođendana i navodno je nekoliko dana kasnije pozvan da se pridruži Mensi. Mensa je organizacija koja okuplja ljude s kvocijentom inteligencije u prvih 2 posto javnosti, prema procjeni standardiziranih testova.

Rory je pokazao rane znakove visoke inteligencije u dobi od dvije godine kada je sam dovršio slagalice od 100 dijelova, prenosi Sky News. Kad je bio u 2. razredu osnovne škole, svladao je algebru i računske matematičke operacije za 7. razred. Osim toga, u prvih osam tjedana karantene zbog covida pročitao je svih sedam knjiga o Harryju Potteru.

Njegova je majka rekla da je, unatoč sposobnostima, još uvijek normalan 12-godišnjak kojeg povremeno treba podsjetiti da riješi domaću zadaću., piše N1.

You may also like