U priopćenju za javnost ne navode se razlozi razrješenja, osim da je odluka donesena na osobni zahtjev smijenjenoga Pajnića, kojeg je uputio u četvrtak.

Prema medijskim napisima, Pajnićev automobil je u srijedu u Markovcu Našičkom, tijekom nadzora prometa, zaustavila policija,  a alkotestom je utvrđeno da ima 2,45 promila alkohola u krvi.

Potom je odveden u posebne policijske prostorije do otrježnjenja te pušten na slobodu, ali tek nakon što je ispitan kao osumnjičenik, jer je naknadno utvrđeno da je istoga dana, kada je zaustavljen u nadzoru prometa, prethodno u Bizovcu, nešto prije 16 sati, skrivio prometnu nesreću, nakon koje se udaljio s mjesta događaja, izvijestila je osječko-baranjska policija, ne navodeći identitet osumnjičenika.

Utvrđeno je da je 51-godišnjak vozilom osječkih registracijskih oznaka prešao u lijevi kolnički trak te udario u bok osobnog automobila belomanastirskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnjak.

Tereti ga se da se nije zaustavio na mjestu prometne nesreće, u kojoj nije bilo ozlijeđenih, nego je nastavio vožnju prema Markovcu Našičkom gdje je zaustavljen i alkotestiran, a utvrđena mu je koncentracija alkohola u krvi od 2,45 promila.

U policiji su izvijestili da protiv osumnjičenika slijede odgovarajuće prijave zbog počinjenih prekršaja – za izazivanje prometne nesreće i zbog bijega s mjesta prometne nesreće s materijalnom štetom.