Home Vijesti Potpredsjednica stranke Republika ne sumnja u stručnost Turudića ali ga smatra čovjekom teatralnosti

Potpredsjednica stranke Republika ne sumnja u stručnost Turudića ali ga smatra čovjekom teatralnosti

by Ante R.
Vesna Škare Ožbolt

Potpredsjednica stranke Republika Vesna Škare Ožbolt bila je gošća N1 Studija uživo u kojem je razgovarala o izboru glavnog državnog odvjetnika i o ostalim političkim aktualnostima u zemlji.

Također, kaže: “Njegovu stručnost stavljam na stranu, on je dovoljno stručan da bi mogao biti državni odvjetnik, ali taj šušur oko njega…. On je čovjek teatralnosti.

Poznavajući sve što je vezano za njega, mislim da bi to sve bila stvar teatra. Kad me se kao ministricu pravosuđa tražilo da ga imenujem za predsjednika Županijskog suda pitala sam Vrhovni sud što misle o tome, nisu htjeli odgovoriti, ali su neslužbeno dali do znanja da on nije baš najbolji kandidat. Kad su me Sanader i Šeks pritiskali da ga imenujem, nisam to napravila, snosila sam konzekvence i sve pet”, rekla je.

Škare Ožbolt navodi da je situacija lagano apsurdna.

“Smatram da bi bilo dobro da se drastično promijeni način biranja glavnog državnog odvjetnika. Onako kako se to radi u SAD-u, da ga biraju građani. No, to je preveliki zalogaj”, rekla je, pa se dotaknula i priopćenja predsjednika Zorana Milanovića.

“Apsolutno potpisujem priopćenje Zorana Milanovića. Točno je naveo kakav glavni državni odvjetnik treba biti. Ne vjerujem da ima manevarski prostor, procedura je poznata. Ne može poništiti takav izbor”, piše N1.

You may also like