Home Svijet Putin uvjeren u svoju nadmoć; Rusiju uzdignuo, a NATO-u bahatim riječima umanjio značaj

Putin uvjeren u svoju nadmoć; Rusiju uzdignuo, a NATO-u bahatim riječima umanjio značaj

by Ante R.

Ruski predsjednik Vladimir Putin vjeruje da je rusko naoružanje superiorno u odnosu na ono koje posjeduje NATO, a ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij navodno je smijenio glavnog vojnog zapovjednika.

Nakon što je glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov ovog tjedna izjavio da je nova NATO-ova vježba, najveća od hladnog rata, prijetnja za Rusiju, ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je njihovo oružje nadmašuje ono koje posjeduje NATO.

“Ako usporedimo moderno naoružanje NATO-a s naoružanjem posljednjeg razdoblja sovjetske ere, u nekim je aspektima inferiorno, ali ne uvijek.
Ako uzmemo naše najnovije naoružanje, ono je očito superiorno u odnosu na sve. To je očita činjenica”, rekao je Putin i precizirao da misli na raketnu opremu, oklopna vozila i sve što se koristi na ratištu, prenosi TASS.
Iako još nije stiglo službeno priopćenje i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij to nije potvrdio, svjetski mediji pišu o smjeni popularnog čelnika ukrajinske vojske Valerija Zalužnija.
CNN piše da je Zalužni u ponedjeljak pozvan u predsjednički ured te mu je rečeno da će biti otpušten, a objava se očekuje do kraja tjedna. Jedan je izvor rekao za CNN da bi to bio najveći vojni potres koji je Zelenskij napravio od početka rata. Tjednima se spekulira o napetostima između predsjednika i glavnog zapovjednika vojske, piše Dnevnik.hr.

You may also like