Home Vijesti Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Ćipe Mlinarić žestoko je prozvao vladajuću koaliciju da opstruira hrvatski obrambeni sustav.

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Ćipe Mlinarić žestoko je prozvao vladajuću koaliciju da opstruira hrvatski obrambeni sustav.

by Ante R.

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Ćipe Mlinarić žestoko je prozvao vladajuću koaliciju da opstruira hrvatski obrambeni sustav.

SRPSKA BIA PREKO VLADAJUĆE KOALICIJE NA ČELU DRŽAVE OPSTRUIRA HRVATSKI OBRAMBENI SUSTAV
U posljednjih nekoliko godina pojavio se očiti nesrazmjer između vojnih kapaciteta Srbije i Hrvatske. Nažalost, u korist Srbije. Pored nesposobnih ministara obrane, u posljednjih nekoliko godina najveći problem razvoju hrvatskog obrambenog sustava predstavlja sprega medija, koji djeluju na području Hrvatske, s agenturom BIA-e koja se infiltrirala u hrvatsku vlast preko pojedinih članica vladajuće koalicije.

Pojedini mediji vode otvorenu kampanju protiv opremanja Hrvatske vojske i ponovnog aktiviranja vojnog roka, nazivajući to pretjeranom i nepotrebnom militarizacijom Hrvatske. S druge strane, ne komentiraju kontinuirano naoružavanje Srbije. Daniel Markić očekuje novi, treći, mandat na čelu SOA-e. Hrvatska javnost voljela bi vidjeti izvješće SOA-e o utjecaju službenog Beograda na hrvatsku politiku putem medija i agenture rasprostranjene u državnom aparatu. Umjesto ovim stvarima, SOA se bavi izvješćima o parlamentarnoj opoziciji i “radikalizaciji političke scene”. Dakle, onim stvarima koje im zada Andrej Plenković.

Zbog takvog načina rada Središnje obavještajne agencije do danas ne znamo ništa o dronu koji je pao na Zagreb, ne znamo tko je dronom špijunirao vojna postrojenja oko Knina, a ne znamo ni razlog zbog kojeg Srbija gradi zračnu luku u zaleđu Dubrovnika. Ustvari, znamo tko i zašto sve ovo radi, ali naša vlast se pravi kao da se ništa ne događa. Ne smiju reagirati zbog koalicijskih partnera i na taj način ugroziti parlamentarnu većinu.

Stoga konačno treba otvoreno kazati – BIA značajno utječe na hrvatsku sigurnosnu politiku kroz koaliciju kojoj je na čelu Andrej Plenković.

You may also like