Home Svijet Uzbuna u Pentagonu zbog terorističkih prijetnji: Proglašena druga najviša razina sigurnosti u američkim vojnim bazama širom Europe

Uzbuna u Pentagonu zbog terorističkih prijetnji: Proglašena druga najviša razina sigurnosti u američkim vojnim bazama širom Europe

by Ante R.

Američke vojne baze širom Europe, uključujući Njemačku, tijekom vikenda su stavljene u stanje visoke pripravnosti zbog mogućeg terorističkog napada. Američka televizija CNN izvijestila je da je Pentagon proglasio drugu najvišu razinu sigurnosti u američkim bazama, pozivajući se na dva neimenovana vladina dužnosnika.

Ta razina sigurnosti, poznata kao Force Protection Charlie, primjenjuje se kada Pentagon primi vjerodostojne obavještajne podatke o potencijalnom terorističkom napadu. “Postoje vjerodostojni obavještajni podaci koji upućuju na napad na američke baze tijekom sljedećih tjedan dana”, prenijela je američka televizija Fox News izjavu dužnosnika.

Hodak: “Miševi iz rupa izašli”. Najnoviji target je Zlatko Dalić. Jugoslaveni i orjunaši su se digli na svoje rahitične noge i traže krv. Smijeniti Dalića!

Priroda navodne prijetnje ostala je nejasna. Dužnosnik kojeg je citirao Fox News rekao je da se to ne odnosi na parlamentarne izbore u Francuskoj. Zapovjedništvo Sjedinjenih Američkih Država za Europu (EUCOM) u Stuttgartu odbilo je komentirati posebne mjere zaštite koje su poduzele oružane snage na upit CNN-a.

Međutim, glasnogovornik je izjavio da EUCOM redovito provjerava “razne čimbenike koji utječu na sigurnost američke vojne zajednice u inozemstvu”. “Kao dio tog napora, često poduzimamo dodatne korake kako bismo zajamčili sigurnost pripadnika naših oružanih snaga”, dodao je glasnogovornik, ne dajući dodatne pojedinosti. – Hina.

VIDEO Ljevica diže revoluciju u Francuskoj, poziva na nerede, na ulicama su krš i lom…