Home Svijet VIDEO/ Nesreća u zračnoj luci: Srušio se hangar, troje mrtvih, pet osoba kritično

VIDEO/ Nesreća u zračnoj luci: Srušio se hangar, troje mrtvih, pet osoba kritično

by Ante R.

Zrakoplovni hangar urušio se i usmrtio tri osobe, dok ih je devet teško ozlijeđeno u nesreći koja se dogodila na području zračne luke Boise u Idahu. Petero ozlijeđenih je u kritičnom stanju i nalaze se u bolnici.

Na mjesto događaja ubrzo su stigli vatrogasci, policija i hitne službe, kako bi spasili unesrećene. “Došlo je do katastrofalnog urušavanja metalne konstrukcije na gradilištu hangara koji je u izgradnji”, rekao je Aaron Hummel, šef vatrogasne službe Boisea.

“Ljudi koji su prvi stigli na poprište, užurbano su radili na osiguranju i spašavanju žrtava. Zračna luka Boise i grad Boise i svi koji su prvi reagirali izražavaju najdublju sućut pogođenima”, prenosi Hummelovu izjavu Sky News.

Uzrok urušavanja se istražuje

Svi radnici koji su zatečeni na mjestu događaja su privedeni na ispitivanje, a uzrok urušavanja se istražuje. “Ne znam što je uzrok nesreće, ali mogu vam reći da je to bio prilično veliki kolaps”, naglasio je Hummel.

Neke od žrtava bile su na dizalici ili povišenoj platformi u trenutku kada se struktura urušila, zbog čega je spašavanje bilo izuzetno zahtjevno, a srušila se i građevinska dizalica. Rad zračne luke Boise nije obustavljen, potvrdili su dužnosnici dok je istraga ove tragedije u tijeku.

You may also like