Desetak  bespilotnih letjelica uništeno je dok su se približavale gradu u regiji oko Kijeva, rekao je Serhiy Popko, čelnik kijevske vojne uprave, u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. Dodao je kako će se procjena jačine  napada znati  kasnije u ponedjeljak. Većina središnje i istočne Ukrajine bila je pod upozorenjem na zračni napad u 2.30 sati u ponedjeljak.

Ukrajinski napad dronovima na rusku regiju Saratov

Istodobno su krhotine uništenih bespilotnih letjelica koje je Ukrajina lansirala ciljajući rusku regiju Saratov oštetile nekoliko kuća u gradovima Saratov i Engels, rekao je u ponedjeljak guverner regije nekoliko stotina kilometara jugoistočno od Moskve. Sve hitne službe poslane su na mjesto događaja, naglasio je guverner Rostova Roman Busargin.  Rusija, inače, u Engelsu ima vojnu bazu strateških bombardera. – Hina.

Jedan dron oštetio je stambeni neboder Volga Sky, koji ima 38 katova. Na snimci objavljenoj na društvenoj mreži jasno se vidi trenutak kada je dron pogodio zgradu. Riječ je o najvišoj zgradi u Saratovu, u kojemu živi oko 850.000 stanovnika. Oštećena su najmanje tri kata na neboderu. Ruski mediji javljaju da su četiri osobe ozlijeđene u napadu dronom na Saratov, uključujući jednu ženu koja je hospitalizirana i u teškom je stanju, piše Dnevnik.hr.

Anto Đapić reagirao na kažnjavanje zbog naljepnice HOS.a na automobilu: Policija krši zakone, a posebno Zakon o pravima hrvatskih branitelja! Naime, postrojbe HOS-a su bile dio Hrvatske vojske