Home Izdvojeno Branko Bačić i Ivan Penava izjavili su jučer u Vukovaru da je saborska većina sigurna, no je li to baš tako

Branko Bačić i Ivan Penava izjavili su jučer u Vukovaru da je saborska većina sigurna, no je li to baš tako

by Ante R.

Prilikom jučerašnjeg posjeta Vukovaru ministar graditeljstva Branko Bačić, izjavio je, a što je potvrdio i gradonačelnik Vukovara i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava da je saborska većina “sigurna i stabilna”, bez obzira na zbivanja u DP-u. No postavlja se pitanje je li to baš tako.

Vođa onih koji su napustili Domovinski pokret Mario Radić izjavio je za Jutarnji list – Domovinski pokret svakodnevno gubi velik broj članova. Mi ćemo idućeg tjedna organizirati javno predstavljanje inicijative za osnivanje nove političke stranke.

Posebno se egzodus članova Domovinskog pokreta događa u velikm gradovima, pa se tako to u Zagrebu broji u tisućama, gdje Domovinski pokret više neće imati svog predstavnika u skupštini grada Zagreba, u Osijeku su potpuno nestali u županijskoj skupštini Osječko baranjske županije, a u gradskom vijeću priča je spala na predsjednicu gradske podružnice Jesenku Ricl.

Što se tiče saborske većine, za sada do aktivacije mandata dr. Biloglava, buduća nova politička opcija formirati će svoj klub, a po ulasku Biloglava po riječima jednog bivšeg istaknutog člana Domovinskog pokreta taj broj bi se treba znatno povećati. No neovisno o tome, klub koji će dolaskom Biloglava brojati četiri zastupnika iz sadašnje saborske većine, svojim izlaskom izazvao bi problem kod vodstva Domovinskog problema jer bi bili prisiljeni koalirati s SDSS-om i time u potpunosti pogaziti obećanja data biračima.

You may also like

Verified by MonsterInsights