Home Izdvojeno Vatikan najavio presicu: Hoće li Međugorje biti proglašeno svetištem?

Vatikan najavio presicu: Hoće li Međugorje biti proglašeno svetištem?

by Ante R.

Od 24. lipnja 1981. traje borba Međugorja i vidjelica da se Međugorje proglasi svetištem Naime tog dana daleke 1981. godine u socijalističkoj Jugoslaviji počela je borba stanovnika i vjernika iz čitavog svijeta za tim proglašenjem. U kontra borbu bili su uključene i strukture crkve, pogotovo iz Mostarske biskupije, a Vatikan je odugovlačio, no čini se da se nešto događa.

Kako javlja Catholic News Agency Kardinal Víctor Fernández, prefekt Dikasterija za nauk vjere, predvodit će u četvrtak u Vatikanu konferenciju za novinare o “duhovnom iskustvu” Međugorja. Fernándezu će se pridružiti monsinjor Armando Matteo tajnik Dikasterija te Andrea Tornielli, ravnatelj Dikasterija za komunikaciju. Konferenciju će prenositi uživo na YouTube kanalu Vatican Newsa, prenosi Danas.hr

U siječnju 2014. tadašnja Kongregacija za nauk vjere zaključila je izvješće koje je zatražio papa Franjo, koji je u studenom 2013. izjavio da Djevica “nije šef pošte koji bi svaki dan slao poruke”, ne spominjući posebno Međugorje.

Podsjećamo da je imenovao biskupa Henryka Hosera “posebnim izaslanikom” za Međugorje, no kada je 2021. umro, zamijenio ga je monsinjor Aldo Cavalli. Ovo su nakon toliko godina pozitivne i očekivane dobre vijesti u iščekivanju da se Međugorje proglasi svetištem. Ostaje za vidjeti hoće li se to dogoditi na radost vjernika iz cijelog svijeta.

You may also like

Verified by MonsterInsights