Home Izdvojeno Jelo za sva vremena. Piletina u tijestu s umakom od gljiva

Jelo za sva vremena. Piletina u tijestu s umakom od gljiva

by Ante R.

Kažu kada ne znaš što za ručak, napravi piletu, ima na tisuće recepata i milijuni kombinacija. Mi vam danas predlažemo nešto neobično, a to je piletina u tijestu s preljevom od gljiva. Piletinu svi vole, od djece do odraslih, a na ovaj način umak će vas držati sitim satima. Posebno će biti oduševljeni vaši najmlađi. Evo što vam sve treba:

Sastojci za tijesto: mala žlica soli, 500 g brašna, kvasca, 300 ml mlake vode i mlijeka, 2 žlice maslinovog ulja, kašičica meda.
Za punjenje: vrhnje za kuhanje, 500 g šampinjona, 2 komada pilećih fileta, 250 g sira po izboru, pola vrhnja za kuhanje, 300 g sira, malo origana.
Za premazivanje: 1 jaje, malo mlijeka.

Priprema:
1. U vodu i mlijeko dodajete žlicu meda i dobro promiješate. U to dodajete kvasac, promiješajte i ostavite malo da odstoji.
2. Brašno je potrebno posoliti i dodati mu odrađeni kvasac s dodatkom od dvije žlice maslinovog ulja. Sve to dobro promiješati i ostaviti da odstoji na toplom mjestu. Od dobivenog tijesta napraviti četiri kugle, koje se razviju kao tijesto za male pizze.
3. Sitno isjeckajte filete i pržiti na ulju, a nakon nekoliko minuta dodajte vrhnje za kuhanje. Šampinjone pomiješati sa sirom. Sve to sjedinite i napravite fil.
4. Ivice tijesta premažite jajima pa filujte smjesom od piletine. Nakon toga poklopiti drugim krugom tijesta i dobro pritisnite. Na kraju premazati smjesom od mlijeka i jaja.
5. Rernu zagrijati na 200 stupnjeva i peći dok fino ne porumeni.

-->

Uz ovo jelo godit će vam čaša suhog bijelog vina, možda graševine

You may also like

Verified by MonsterInsights