Home Izdvojeno VIDEO/ Osnovana nova stranka Dom i nacionalno okupljanje, evo što kaže predsjednik Radić

VIDEO/ Osnovana nova stranka Dom i nacionalno okupljanje, evo što kaže predsjednik Radić

by Kristina B

Hrvatska politička scena od danas ima novu stranku – Dom i nacionalno okupljanje, skraćeno – DOMiNO, koju čine većinom bivši članovi Domovinskog pokreta okupljeni oko Marija Radića.

HRT piše kako je osnova rada nove stranke, kako joj i ime kaže, okupljanje oko nacionalno važnih tema, ostanak mladih i povratak iseljenika. Predsjednik nove stranke je Mario Radić.

Stranka je odmah postala parlamentarna stranka uz dva zastupnika, to su Igor Peternel i Krešimir Čabaj, a za koji mjesec, nakon što svoj saborski mandat aktivira Damir Biloglav, oni će uz tri zastupnika moći osnovati i svoj saborski klub, piše HRT.

-->

Na izbornu skupštinu stigao je Zlatko Hasanbegović iz stranke Blok za Hrvatsku koji također želi aktivirati svoj saborski mandat, tu je bio i Željko Lacković.

Mario Radić u izjavi za HRT kazao je da će DOMiNO najvjerojatnije imati svoga kandidata za predsjedničke izbore, a o odluci bi mogli izaći najvjerojatnije idući tjedan.

“Mi smo se ovdje nacionalno okupili da bi sačuvali dom. To će biti prva poruka sa sabora naše stranke. Stavit ćemo fokus na politike i ideologiju, neke stvari koje su zapostavljene, ne toliko na fotelje i uhljebljivanje”, rekao je Mario Radić, kandidat za predsjednika stranke DOMiNO, javlja HRT.

Uoči osnivanja stranke Dom i Nacionalno okupljanje – DOMiNO i osnivačkog Sabora u zagrebačkom hotelu Ariston gdje se okupilo 348 stranačkih izaslanika, uz nekolicinu gostiju iz drugih političkih stranaka, Mario Radić je poručio da su se nacionalno okupili da bi obranili svoj dom.

“Veliki je danas dan, novi početak. Neki nisu mogli sakriti veselje da nas neće biti, ali vidite da nas ima puno, dvorana će biti mala. Nacionalno smo se okupili da obranimo svoj dom”, poručio je Mario Radić te dodao da će u stranci biti europarlamentarac, saborski zastupnici, županijski, gradski i općinski vijećnici.

Na osnivački Sabor su stigli i gosti Zlatko Hasanbegović iz Bloka za Hrvatsku, saborski zastupnik Željko Lacković (stranka Nezavisni), Marko Milanović Litre u ime Hrvatskih suverenista, Hrvatsko bilo. HDZ, kako se doznaje, nisu zvali.

Članovi skupštine, njih 348, dana bi trebali izabrati predsjednika, potpredsjednike stranke, Nadzorni odbor i Arbitražni sud stranke. Prihvatit će i Statut te program stranke.

Sabor je počeo himnom i minutom šutnje za poginule branitelje, a u dvorani zagrebačkog hotela Aristos viđena je i zastava s grbom s prvim bijelim poljem.

VIDEO/ DOMiNO KOJI SE NE RUŠI! Mario Radić uoči osnivačkog sabora nove stranke gostovao ekskluzivno u Bujici Z1! Otkrio je neke nepoznate detalje…

“Život ide dalje, oni su svoje pokazali, mi ćemo svoje pokazati, želim im sve najbolje”, kazao je Radić upitan o suradnji s bivšom strankom Domovinskim pokretom u Saboru.

“Ostavljamo im program koji smo napisali i nadamo se da će ga znati, barem jednim dijelom, ispuniti”, poručio je. “Naš će program biti još malo sažetiji, bolji i konkretniji, da bude ‘crno na bijelo'”, kazao je Radić. Crno na bijelo im je i slogan stranke.

Što se tiče podrške Vladi iz parlamenta sa svoja dva, odnosno tri zastupnika od studenog, Radić je kazao da će sve dogovoriti nakon Sabora stranke.

Radić novu stranku osniva nakon razlaza s Domovinskim pokretom prije mjesec dana i sukoba s Ivanom Penavom, kojemu je bio protukandidat za predsjednika stranke. Od istaknutih članova bivše stranke, pridružila su mu se i dva saborska zastupnika, bit će i treći koji je svoj mandat u Sabor zamrznuo, ali će ga u studenom odmrznuti, kao i europarlamentarac Stephen Bartulica. (Hina/HRT/Facebook Večernji list)

You may also like

Verified by MonsterInsights