Home Izdvojeno Stranačka demokracija nije mrtva, pokazano na osnivačkoj skupštini stranke DOMiNO. Predsjednik stranke je Primus inter pares

Stranačka demokracija nije mrtva, pokazano na osnivačkoj skupštini stranke DOMiNO. Predsjednik stranke je Primus inter pares

by Ante R.

Jučer je u Zagrebu održana osnivačka skupština stranke Dom i Nacionalno okupljanje. Ne pamti se u Hrvatskoj od uspostave višestranačja da se stranka osniva s toliko sudionika. Nikada nitko na osnivačkoj skupštini nije ima 348 osnivača, nikada ni jedna stranka osvoje osnivanje nije provela pod osnovama bavljenja politikom- Politika kao rad za opće dobro, a predsjednik stranke prvi među jednakima ili Primus inter pares.

Puno je simbolike i značenja u nazivu nove stranke. Domovina je tako gdje dom, a dom je za Hrvate sveto mjesto, mjesto koje se čuva, brani, dom je mjesto gdje je obitelj, a obitelj je temelj hrvatskog naroda, hrvatske nacije od stoljeća sedmog. Dom je mjesto koje hrvatski narod čuva, njeguje i brani, dom je temelj obitelji, a hrvatska nacija opstala je na tim temeljima, a nova stranka upravo ima za cilj sačuvati i zaštititi to sveto mjesto, mjesto opstojnosti.

Nacionalno okupljanje je cilj, cilj koji ima težnju okupljanja svih onih kojima je dom sveto mjesto. Mjesto koje okuplja, zaštićuje i ujedinjuje. Na žalost svih onih kojima je dom sveto mjesto, u domovini je previše onih koji bi to baštinili, ali i previše onih koji sebe vide kao mesiju, predvodnika u kojem čuči ego i vlastiti interesi. Takvih je puna vreća, a u vreći i rogovi svaki put kad se zavuče ruka u tu vreću izvuku se rogovi. Jučer je 348 ljudi, članova obitelji na čelu s prvim među jednakim poslala poruku svima njima – Zaštitimo dom i ujedinimo se svi skupa koji držimo do doma, a dom je domovina. Bez doma nema ni domovine. Poslana je poruka, zaštitimo domovinu, zaštitimo dom, odmah da ne bi ostali bez doma i domovine.

-->

Dom i Nacionalno okupljanje je stranka nastala na ruševinama nečeg što se zvalo Domovinski pokret. Stranka nastala kao protuteža lažima, prevarama i zaštiti osobnih interesa, skupini karijerista bez pokrića, nedoraslih da se bave politikom. Ljudima kojima je privatni interes na prvom mjestu, život na grbači onih koji su nešto stvarali i obećali narodu. Nastala kao skup pojedinaca koji drže do datog obećanja da će raditi u interesu onih kojima su dali obećanje. Stranka koja želi zaštititi domovinu i sveti dom. Stranka koja želi stvarati, staviti interes domovine i naroda ispred osobnih ambicija nastalih na laži prevari, izdaji svega onog što čuva hrvatski sveti dom.

 Mario Radić: Naš dom je Hrvatska! I to je naša svetinja, a naša misija je nacionalno okupljanje!

Ima li stranka Dom i Nacionalno okupljanje budućnost, itekako ima jer 348 onih koji su je jučer osnovali su garancija opstanka. Tih 348 osnivača su kao časnici iza kojih stoji vojska, vojska koja je spremna zašiti interese njih i svih onih među njima koji su svoje životne ciljeve ostvarili, a sada žele raditi u interesu naroda, ostavljajući svaku pomisao da izdaju one čiji će biti predvodnici, njihov glas, predvođeni prvim među jednakima.

VIDEO/ Osnovana nova stranka Dom i nacionalno okupljanje, evo što kaže predsjednik Radić

You may also like

Verified by MonsterInsights