Home Izdvojeno VIDEO – KAOS I GALAMA: Bulj i Jurčević razjarili Pupovca i SDSS radi financiranja Novosti, Domovinski pokret zašutio
Oglas

VIDEO – KAOS I GALAMA: Bulj i Jurčević razjarili Pupovca i SDSS radi financiranja Novosti, Domovinski pokret zašutio

by Ante R.

Prije izlaganja izvješća o provođenju Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i o utrošku sredstava osiguranih u državnom proračunu Republike Hrvatske za 2023. godinu za potrebe nacionalnih manjina saborski zastupnici su tražili stanke. Prvi je tražio stanku saborski zastupnik Miro Bulj koji je istaknuo kako je moguće da predstavnici Vlade Republike Hrvatske financirate one koji ne poštuju Deklaraciju o Domovinskom ratu kao što je Pupovčeve Srpske narodne novosti koji ne štiti ljude srpske nacionalnosti i njihove interese već je to etno biznis Milorada Pupovca i njegove ekipe.

Zastupnik Bulj je također istaknuo kako je moguće da Vlada Republike Hrvatske financira ljude koji promoviraju “Srpski svet”, a ne hrvatske narodne interese. Zatim je tražila stanku zastupnica Raukar – Gamulin koja je istaknula kako su nacionalne manjine zaštićene Ustavom Republike Hrvatske te kako se ne može i ne smije tako napadati jedan medij kao što je to napravio zastupnik Bulj jer se o tom mediju šire laži da su protiv Republike Hrvatske i hrvatskih branitelja.

“Novosti su jedan ozbiljan list koji kritički progovara, što mu je i zadatak.” – zaključila je zastupnica Raukar Gamulin. Govor saborske zastupnice Raukar – Gamulin izazvao je cijeli niz povreda Poslovnika za što je potpredsjednik Hrvatskog sabora dijelio opomene jer su zastupnici koristili Institut povrede poslovnika za replike i međusobna prepucavanja što je protivno Poslovniku Hrvatskog sabora. Zatim je tražio stanku zastupnik Bauk nakon čega je ministar unutarnjih poslovna predstavio samo izvješće.

Nakon što je ministar unutarnjih poslova predstavio izvješće saborski zastupnici su imali pravo na replike. Među značajnijim replikama bile su replike zastupnika Bulja koji je vrlo oštro prozvao zastupnica Pupovca i njegovo djelovanje u Republici Hrvatskoj i zastupnika Jurčevića koji je također vrlo oštro prozvao zastupnika Pupovca. Nakon što je ministar odgovorio na replike zastupnici su tražili povrede Poslovnika zbog čega su bili isključeni iz rasprave zbog učestalog kršenja Poslovnika Hrvatskog sabora jer su koristili Institut povrede poslovnika za replike i međusobna prepucavanja što je protivno Poslovniku Hrvatskog sabora.

You may also like

Verified by MonsterInsights