Home Izdvojeno Samo je jedna mogućnost da do konstituiranja Sabora HDZ i DP potpišu koalicijski sporazum

Samo je jedna mogućnost da do konstituiranja Sabora HDZ i DP potpišu koalicijski sporazum

by Ante R.

Ključni čovjek u HDZ-u i jedina osoba koja može formirati vlast, stvoriti većinu prije konstituiranja Sabora je Ivan Anušić Andrej Plenković to ne može jer neki ključni pojedinci to ne žele napraviti s njim već isključivo s Ivanom Anušićem kao mandatarom.

Još prije više od tjedan dana Hrvatskom glasniku, Marijan Pavliček rekao je: S Plenkovićem i Pupovcem ne dolazi u obzir, ali ako je Ivan Anušić mandatar istog trenutka ćemo pristati na koaliciju. Kako je i Vesna Vučemilović zastala s izjavama, očito je da u Hrvatskim suverenistima čekaju rasplet situacije u HDZ-u.

Plenkovićevo kalkuliranje, kockanje s praznim kartama izaziva nervozu u HDZ-u, gdje po našim situacijama vrije jer je svima jasno da Plenković svim silama pokušava u cijelu priču ugurati SDSS i Pupovca s ostalim manjincima, koji su očito zatočenici Pupovca, ali i Plenkovića kojem nasušno treba i vlada i manjinci u njoj. Manjinci su mu spasonosno rješenje u njegovim ambicijama da ostvari iskorak u karijeri na jednom od ključnih mjesta Europske komisije, pa čak i utješne nagrade u vidu povjerenika i potpredsjednika Europske komisije.

Da bi sve to ostvario, lakše bi mu bilo da u vladi koju bi formirao budu nacionalne manjine predvođene SDSS-m i Miloradom Pupovcem. Plenković je očito loš kockar, blefer bez aduta i to znaju u Domovinskom pokretu koji očito nemaju namjeru odustati od svojih stavova i volje svojih birača. Čelnici DP jako dobro znaju da bi uzmak bio kraj Domovinskog pokreta i velika pobjeda Andreja Plenkovića, što oni neće dozvoliti.

Plenkoviću treba vlada, jer vlada je ta koja ga nominira, a dogodile se novi izbori, prođe vlak, a mogući je i gubitak izbora. Hoće li Plenković zbog ega i kukavičluka u HDZ-u, gdje se čelnici ŽO i GO, i ostali dužnosnici ponašaju kao mali miševi koji se na treptaj oka Plenkovića razbježe ostati goluba kojeg već miluje u ruci ili će pak prihvatiti iz nužde mjesto običnog zastupnika u Europskom parlamentu ovisi isključivo o njemu.

Plenkovićevo spašavanje vojnika Milorada, drži li on ključeve Bruxelleski odaja

Jedini način da bude nominiran, u najmanju ruku kao povjerenik i potpredsjednik Europske komisije je da se povuče i prepusti mjesto mandatara Ivanu Anušiću. Najomiljenijem ministru i članu HDZ-a, koji ga je na netom održanim izborima potukao po broju preferencijalnih glasova. Anušiću treba jedan kratak telefonski poziv i da stvori većinu od 76 ruku bez manjinskih zastupnika, da stvori vladu koja će nominirati Plenkovića na mjesto u Europskoj komisiji koje on izlobira. HDZ bi imao vlast, a Plenković funkciju u Europi, vuk sit i ovce na broju.

Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio Vukovar, razbijao ploče, bavi se humanitarnim radom, ima nagradu Ponos Hrvatske

You may also like

Verified by MonsterInsights