Home Analiza Hoće li ego jednog čovjeka izazvati nove izbore i odvesti stranku u oporbu ili će se članstvo pobuniti

Hoće li ego jednog čovjeka izazvati nove izbore i odvesti stranku u oporbu ili će se članstvo pobuniti

by Ante R.

Glavi spin članova HDZ-a danas u Zagrebu je da će “debeli gazda” narediti Penavi i Radiću da prihvate manjine i formiraju vlast s Miloradom. Odgovor Domovinskog pokreta je: Nema popuštanja SDSS neće biti s nama dio vlasti. Znači “debeli gazda” bio je promašeni spin.

Nakon što je Plenković nakratko boravio na nekom beznačajnom sastanku, ali važnom trenutku za lobiranje i svoje zbrinjavanje, Domovinci su bili na sastanku s “velikim” vođom presahlih rijeka pravde gdje se gle čuda razgovaralo o novim izborima, pa čak i datumu održavanja koji bi Peđa sredio s svojim šefom Mastermindom s Pantovčaka. Taj ključni datum bio bi u nedjelju 15. srpnja. Taman u sezoni, krcatim apartmanima, hotelima, zaposlenim sezoncima, no doro Hrvati i onako nemaju novce da odu na svoje more.

Ne dogovore li večeras DP i HDZ većinu, novi sastanak će se teško ponoviti, izuzev da sastanak ne sazove netko drugi umjesto Plenkovića. Teško će se članovi stranke, pogotovo ona koruptivno klijentelistička klika oprostiti s vlašću, vlašću koju imaju, ali ego i igre s Miloradom tu vlast opstruiraju i tjeraju tu elitu u ropotarnicu povijesti jer će HDZ teško ponoviti sadašnji rezultat, a ako “polude” onda ih na ponovljenim izborima neće voditi ego čiji su zatočenici postali i HDZ i država. Ovaj put nije stranka zatočenik jednog čovjeka već cijela država.

Radić zahvalio Grbinu: “Pupovac je jučer rekao jednu konstataciju koja mi je zaparala uši”

Velike su ambicije ili bolje rečeno želje velikog šefa najveće stranke u Hrvata, ali da bi se te želje ostvarile mora imati vladu koja ga mora nominirati, hoće li ju imati? Možda ne, možda da, ali ako SDP i Možemo shvate da su rrazjedinjeni izgubili sedam ili osam mandata, matematika kaže umjesto zajedno 54 bilo bi gle čuda isti koliko je HDZ osvojio s tri mandata fore, ona tri iz dijaspore, a onda je sve moguće, isto kao što je jedino kod Hrvata moguća drvena peć, tako je moguće da raspala stranka uz pomoć lubeničara i milicajca Grmoje dođe na vlast. Neće im trebati ni Milorad, pa oni će imati više Srba u vladi nego Milorad u stranci.

Znači danas bi mogao biti dan D za Andreja, HDZ i Milorada, zašto Milorada, zato što je Milorad sastavni dio ove priče

VRIJEME CURI Radovan Dobronić predsjednik DIP-a predaje predsjedniku Republike rezultate izbora. Hoće li se uspjeti oformiti saborska većina ili idemo ponovo na izbore.

Stephen Nikola Bartulica: “Konzervativne snage diljem Europe rastu!”