Home Izdvojeno BROJKE SVE GOVORE Bujanec: Plenkovićev HDZ skrenuo skroz u lijevo! Dokaz su i rezultati unutarstranačkih izbora!

BROJKE SVE GOVORE Bujanec: Plenkovićev HDZ skrenuo skroz u lijevo! Dokaz su i rezultati unutarstranačkih izbora!

by Ante R.

Urednik i voditelj TV emisije Bujica na Z1 televiziji Velimir Bujanec napravio je analizu netom završenog izbornog sabora HDZ u Šibeniku usporedivši kandidate prijašnjih izbornih sabora s ovim tek održanim. Njegovu analizu prenosimo u cijelosti:

“Usporedili smo utrku za članove predsjedništva HDZ-a unatrag osam godina, otkada je vladajuću stranku preuzeo drug AP:
2024.
NINA OBULJEN 738
2016.
ZLATKO HASANBEGOVIĆ 1.227
Na HDZ-ovom Saboru, održanom ovog vikenda u Šibeniku, izaslanici su birali članove stranačkog predsjedništva. Najviše glasova dobila je Plenkovićeva ministrica kulture i medija – Nina Obuljen, ukupno 738. Prije točno osam godina u utrci za člana predsjedništva HDZ-a uvjerljivo je pobijedio Karamarkov ultrapopularni ministar kulture – dr. Zlatko Hasanbegović i dobio čak 1.227 glasova, što je gotovo pet stotina (489) glasova više o izrazito nepopularne nasljednice.

Dobro je pitanje gdje su “nestali” glasovi koji čine razliku između Obuljenke i Hasanbegovića, a druga je stvar što je pobjeda notorne dubrovačke gospoje ministarke, zapravo, jasan pokazatelj potpunog zaokreta politike HDZ-a AP – ulijevo. Prema informacijama kojima raspolaže redakcija Bujice, Andrej Plenković je u Šibeniku doživio tihi bojkot više od tri stotine izaslanika, a među njima najviše HDZ-ovih utemeljitelja, koji jednostavno nisu htjeli dati politički legitimitet aktualnom šefu, kao ni novoizabranom vodstvu stranke…

Da se HDZ AP u potpunosti politički i svjetonazorski pogubio, govore i usporedbe drugo i treće plasiranih kandidata u utrci za člana stranačkog predsjedništva. Drugi po broju osvojenih glasova u Šibeniku, odmah iza Nine Obuljen, zadarski je anonimus – Šime Erlić, koji je dobio 735 glasova, dok je treće mjesto zauzeo osječki štreberčić Ivan Radić, kojeg su zaokružila 734 izaslanika. Usporedbe radi, godine 2016. iza Hasanbegovića je na drugome mjestu bio Dado Milinović – s također visokih 1.210 glasova, a na trećemu – ugledni zagorski HDZ-ovac Žarko Tušek, koji je dobio povjerenje čak 1.100 izaslanika.

Skretanje HDZ-a ulijevo preferencijski su prepoznali i donekle kaznili birači na parlamentarnim izborima u proljeće ove godine… Pogledamo li kandidacijske liste u prvoj izbornoj jedinici, vidjet ćemo da je dr. Zlatko Hasanbegović, kao kandidat Bloka za Hrvatsku u koaliciji s danas posrnulim Penavinim DP-om i Mislavom Kolakušićem kao nositeljem – osvojio nevjerojatno visokih 6.163 glasova. Nina Obuljen, koja se za saborski mandate natjecala u istoj, zagrebačkoj prvoj jedinici, ali na listi Plenkovićevog HDZ-a – dobila je 10 puta manje preferencijskih glasova od Hasanbegovića te se s osvojenih 506 – teško osramotila!

 CRNO NA BIJELO Domovinski pokret nema više gradskog vijećnika u Splitu, sad ga ima DOMiNO

Kada se brojke koje ne lažu uzmu u obzir, nikoga ne treba čuditi što je danas Mandatno-imunitetno povjerenstvo odbilo prijedlog da se dr. Zlatko Hasanbegović vrati u Hrvatski državni sabor, s obzirom na to da je Mislav Kolakušić na izboreno zastupničko mjesto dao ostavku prije europskih izbora, a njegov zamjenik – Dražan Dizdar, svoj je mandat stavio u mirovanje… Samovoljom vladajuće oligarhije (koja uključuje i Penavin DP) Andrej Plenković je preko svojih parlamentarnih aparatčika diktatorski onemogućio poštivanje demokratski iskazane biračke volje građana Zagreba, koji su izašli na izbore u prvoj jedinici i svoj glas dali dr. Zlatku Hasanbegoviću. Hrvatski državni sabor od danas zato ima 150 zastupnika, čime će drug AP malo lakše prikupiti ručice svojih uhljebnika za okrnjenu parlamentarnu većinu, ali je i dodatno izgubio politički legitimitet vladanja zarobljenom zemljom”, napisao je Bujanec na Facebooku.

Kakav šok za Domovinski pokret u Zadru i županiji, sve njihove podružnice kolektivno prešle u DOMiNO

Grdan Malić: Ako Milanović ponovo postane predsjednik, bit će i novi premijer

You may also like

Verified by MonsterInsights