Home Izdvojeno DOGOVOR PAO U DUNAV HDZ napada samostalno mjesto gradonačelnika Vukovara, Penava izvisio
Oglas

DOGOVOR PAO U DUNAV HDZ napada samostalno mjesto gradonačelnika Vukovara, Penava izvisio

by Ante R.

Kako doznajemo od članova HDZ-a iz Vukovara i Vukovarsko srijemske županije, HDZ ne želi podržati Ivana Penava za gradonačelnika Vukovara jer to ne žele članovi Vukovarskog HDZ-a jer smatraju da Penava nema podršku svoje baze i da članovi HDZ-a vide u ovom trenutku priliku da Vukovar vrate pod svoje okrilje. Vukovar ima poseban status i mjesto gradonačelnika Vukovara ima posebnu težinu, a HDZ ne želi propustiti priliku da ponovo imaju punu kontrolu nad gradom.

Kako će kandidat za župana Vukovarsko srijemske županije biti dosadašnji gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, trenutno vršitelj dužnosti predsjednika ŽO HDZ-a Vukovarsko srijemske županije, HDZ želi za gradonačelnika Vukovara kandidirati sadašnjeg saborskog zastupnika i predsjednika GO HDZ-a u Vukovaru Nikolu Mažara.

Poznato je da od trenutka kada je Ivan Penava napustio HDZ i postao gradonačelnikom Vukovara s svojom strankom Nezavisna lista Ivana Penave, koja još egzistira, vlada velika netrpeljivost između Penave i gradskog HDZ-a. Kako bi se izbjegla pobuna u gradskom HDZ-u, ali i sukob s SDSS-m koji je tradicionalni partner HDZ-a, sasvim je izvjesno da će HDZ odustati od podrške Penavi, tome u veliko kumuje raspad Domovinskog pokreta i njegov loš rejting i u gradu Vukovaru.

Ne podržavanjem Penave za gradonačelnika Vukovara, HDZ jasno šalje poruku da će nakon lokalnih izbora doći do preslagivanja saborske većine, povratak SDSS-a u vlast i s pomoću liberalnih opcija eliminacija Domovinskog pokreta. Odluka HDZ-a da ne podrži Ivana Penavu, koji bez podrške HDZ-a nakon raskola u Domovinskom pokretu nema nikakve šanse da ponovo postane gradonačelnik Vukovara, izazvat će velike turbulencije u toj stranci ili u onome što je ostalo od te stranke jer su sve karte bacili na gradonačelničko mjesto u Vukovaru.

You may also like

Verified by MonsterInsights