Home Izdvojeno Domovinski pokret predlaže Peđu Mišića za Ministra hrvatskih branitelja. Plenković ostao bez glasa.

Domovinski pokret predlaže Peđu Mišića za Ministra hrvatskih branitelja. Plenković ostao bez glasa.

by Ante R.

Pregovarači Domovinskog pokreta i HDZ-a u utorak su održali novu rundu konzultacija za sastav buduće parlamentarne većine.

“Mi smo rekli 76 ruku bez SDSS-a, idemo naći još dvije ruke. Ali Plenkoviću nije stalo do manjina, nego do Pupovca”, rekao je jedan DP-ovac u neslužbenom razgovoru za RTL i dodao kako premijer govori da bi to bila “trokut suradnja”. Plenković je, također kaže njihov sugovornik, htio da razgovaraju o ministarstvima, ali DP ne želi dok se ne riješi pitanje SDSS-a.

No Domovinci imaju jedan prijedlog, da ministar branitelja bude Predrag Mišić, koji se kao nezavisni našao na listi Domovinskog pokreta u IX. Izbornoj jedinici na 3. mjestu. Radi se o hrvatskom branitelju srpske nacionalnosti, čime u DP-u žele pokazati da nisu protiv srpskog naroda.

Mišić za sebe kaže da je “po nacionalnosti Hrvat, po narodnosti Srbin i pravoslavne vjeroispovijesti”, a kao dragovoljac je bio branitelj Domovinskog rata u Vukovaru i kasnije logoraš srpskih koncentracijskih logora.

O Mišiću se zna i da sa zalaže se za formiranje Hrvatske pravoslavne crkve. Također, Mišić je 2019. provocirao SDSS reagirajući na njihovu kampanju “Kako je biti Srbin u Hrvatskoj?”. Pa je kraj svog imena i slike napisao – časno, a kraj imena i slike Milorada Pupovca – unosno.

Plenkovićevo spašavanje vojnika Milorada, drži li on ključeve Bruxelleski odaja

Pregovarač iz Domovinskog pokreta za RTL tvrdi da su Plenkoviću iznijeli ideju o Mišiću kao ministru branitelja i da je on na to šutio. A kontaktirali su i samog Mišića. Na pitanje hoće li biti ministar branitelja, odgovorio je: “Počašćen sam takvim nečim. Ali više od toga u ovom trenutku ne mogu komentirati. Traju pregovori i sve drugo bilo bi neozbiljno”.

Milanović nema namjeru zvati stranke na konzultacije, a siguran je da Plenković ne bi ni došao

Manjinci se posvađali, Kajtaziju prekipjelo: ‘Romi su više napravili za Židove nego Židovi za nas!‘

You may also like