Home Izdvojeno DOZNAJEMO Na klauzuri Domovinskog pokreta u Šibeniku bio je i Mate Mijić, analitičar RTL-a, ima novi posao

DOZNAJEMO Na klauzuri Domovinskog pokreta u Šibeniku bio je i Mate Mijić, analitičar RTL-a, ima novi posao

by Ante R.
Mate Mijić

Doznajemo da je na klauzuri Domovinskog pokreta u Šibeniku bio i Mate Mijić, politički analitičar RTL-a i stručnjak za političku komunikaciju i sanaciju štete. Mijić je javnosti poznat kao analitički i komunikacijski suradnik više političkih stranaka i pojedinaca, uglavnom s konzervativnog političkog spektra, a zadnji veliki angažman imao je u kampanji Miroslava Škore gdje je suradnja neslavno završila za njega.

Mate Mijić ima zadatak sanirati štetu
Osnovni zadatak Mijića je sanirati štetu nastalu u Domovinskom pokretu nakon raskola izazvanim skandaloznim izbornim saborom stranke, velikim odljevom članstva, priče koje priča Penava su očito napuci Mijića, ali još gore odljevom birača koji se smatraju izdanim i prodanim radi osobnih interesa Ivana Penave.

Posao koji je očito dobio Mijić nije nimalo lak, prije bi se moglo reći da je to Sizifov posao jer stranku koja klizi u ponor nemoguće je spasiti. Domovinski pokret se nije raspao odlaskom Miroslava Škore, postajalo je turbulentno razdoblje, ali upornim radom, prije svega onog intelektualnog dijela članstva i vodstva stranke i rastao je, rastao na ideji i obećanima biračima, no nakon raskola na unutarstranačkim izborima Domovinski pokret je jednostavno umro, a uskrsnuo nitko nije dva puta.

Činjenica je da je Domovinski pokret, ili bolje rečeno ono što je ostalo od te stranke, intelektualno osakaćen, ogoljen i pojedinci koji su ostali nisu tog intelektualnog kapaciteta da mogu strankom upravljati, donositi racionalne i smišljene odluke, ne poznavajući politike kojima se trebaju baviti i znati ih prezentirati javnosti. Jednostavno rečeno, Mijić im mora napisati što će reći jer oni sami tome nisu dorasli. Očito Penava u Mijiću vidi onog tko će nadomjestiti stotine intelektualaca koji su otišli, onih koji razumiju politiku kao egzaktnu znanost i poznaju način kako ju provoditi i obraćati se javnosti i prije svega biračima, jer birači su ključ opstanka stranke, a DDomovinski pokret više nema birače, a bez njih je sunovrat još brži.

Mate Mijić bez ulaženja u njegovo komunikacijsko znanje i stručnost ima veliki problem. Naime, lako je raditi nekim koji razumije i zna, ali je nemoguće raditi s nekim to ne razumije i ne zna. To se nikoga ne može naučiti. Oni kojima on nešto mora objasniti reći što trebaju artikulirati postat će obični papagaji koji su nešto naučili na pamet i to pokušavaju lamentirati, ali kome, članovima i biračima koji nestaju brže nego što dolazili oluja, a oluja je zapravo rejting koji se nakon prve ankete sroza i dalje će se srozavati jer je trend tako crven da pad nema kraja.

 Sunovrat desnice u režiji jednog čovjeka, njegovih osobnih interesa i prihvaćanja ideologije ikona komunizma

Ne postoji čarobnjak koji može spasiti Domovinski pokret, on iz dana u dan klizi prema ponoru zvanom ropotarnica povijesti, a dokle će postojati, vjerojatno do onog trenutka kada će ih Plenković sažvakati i ispljunuti, a tajnica napisati razrješenje. Ovo se zove Game over.

U svakom slučaju Mati Mijiću ostaje da uzme pristojan honorar za svoje usluge, pogotovo što Domovinski pokret u ovom trenutku ima dosta novaca jer ima i dosta saborskih zastupnika za koje dobiva izdašne novce iz državne blagajne, a u to ne sumnjamo.

Trzavica u Saboru; Orešković prozvala ministra Šipića: Vaše ministarstvo osnovano samo radi fotelje, postali se primjer uhljeba u ovoj državi

You may also like

Verified by MonsterInsights