Home Izdvojeno Dragan Primorac, Plenkovićev adut iz rukava ili žrtveno janje za izravnavanje računa

Dragan Primorac, Plenkovićev adut iz rukava ili žrtveno janje za izravnavanje računa

by Ante R.

Na parlamentarnim izborima izišao je rekordan broj birača, a HDZ iako je osvojio najveći broj glasova još od Tuđmana nije uspio samostalno formirati vlast. SDP se preporodio i umjesto potopa skoro kao na prvim demokratskim izborima, došao u priliku da može bar razmišljati o vlasti, a glavni „krivac” ili pokretač histerije bio je kršitelj Ustava, Mastermind s Pantovčaka, Plenkovićev drug iz inkubatora na Zrinjevcu. Dok su jedni živjeli u strahu od povratka crvene nemani, drugi su ushićeno s proljetnim kišama i nabujalim rijekama, tražili pravdu, razbuktala se žar da se dočepaju vlasti, no osta HDZ, na ovaj ili onaj način, istina Plenković izgubi drugara Milorada, ali jeli baš tako.

Plenković i Milanović imaju puno toga zajedničkog, kao da su izvlačili šibicu tko će u koju stranku, karijere im se isprepleću, sve manje mogu zakopčati puce na sakou, sve češće popuštaj remen na hlačama, isti ili sličan imaju obiteljski pedigre, obojica su proizašla iz komunističkih obitelji, obojica su se izvukli od davanja duga domovini, nekom je pomogla mama, a nekome tata, ali sad su zapovjednici vojsci i narodu, krojači sudbine, bar u pokušaju i drži ih glad, glad prema vlasti, pa makar onoj simboličnoj.

I zato, treba li Plenković Milanoviću, odnosno Milanović Plenkoviću, mogu li njih dvojica funkcionirati ako ih se razdvoji, ne ne mogu, njih je spojila sudbina i interes, dva druga s Zrinjevca se ne smiju razdvojiti, oni jedan bez drugog ne mogu funkcionirati.

Gdje u toj priči vrhunski liječnik, znanstvenik i nekadašnji luzer, gubitnik na predsjedničkim izborima kada je u njemu proradio dišpet i kontra sili, kontra mraku se kandidirao za predsjednika, osvojio oko 5 % glasova kao neovisni kandidat i za nagradu dobio nogu u guzicu od HDZ-a. Kako naglo postade Plenkovićev adut za izbore, šampion bez pokrića, Amerikanci bi rekli, jednom luzer, uvijek luzer. Zašto treba jednom vrhunskom znanstveniku ovakva igra, igra u kojoj on nema šanse nego časno poginuti za čast i slavu HDZ-a.

Vratimo se na početak priče, Bili HDZ bio pobjednik izbora da Milanović nije povukao potez bez presedana i najavio sebe kao budućeg premijera. Bili se vojska ljudi digla samo da se ne vrati crvena neman na vlast. Sve ankete su upućivale na to da na izborima neće biti pobjednika, a zna se kako prolaze u HDZ-u oni koji ne donesu vlast, jednostavno dobiju nogom u guzicu, isto onako kako je Primorac dobio u guzicu kad je išao protiv svoje tadašnje stranke i njihovog kandidata, Sve to bilo je Sanaderovo vraćanje duga, a dug se mora vratiti, možda i u ovom slučaju.

Hodak: Nakon Matina pozdrava u Cisti velikoj, drugovima se zaledila krv, traže da se apsi i Matu kazni

Treba li Plenkoviću Primorac na Pantovčaku, poslušni fikus kojem bi jedini posao bio razgovor s paunovima, poznatim po jakom egu, a možda su upravo paunovi inspiracija i Milanoviću. Plenkoviću treba protivnik, netko tko će vrijeđati njega, da bi on uzvraćao, njemu treba rat, prikaz moći, a nakon bitke i butelja vina u Taču ili možda u Baltazaru.

Nakon što nitko u HDZ-u nije htio biti ovca za šišanje ili žrtveno janje, nađoše Dragana da po drugi put bude luzer, dobro ovaj put luzer s podrškom, ali janje će biti, ono koje će Plenković slavodobitno žrtvovati s oltara najveće stranke u Hrvata. Narode, još malo pa nakon olimpijade imat ćemo opet kruha i igara, zakulisnih, možda.

Branitelji u šoku, u Kninu za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, i Dan hrvatskih branitelja pjevati će Maja Šuput, zvijezda Kalemegdana

You may also like

Verified by MonsterInsights