Home Izdvojeno HDZ nužno mora sastaviti Vladu, evo zašto je to nužno

HDZ nužno mora sastaviti Vladu, evo zašto je to nužno

by Ante R.

Andrej Plenković ne nosi listu za Europski parlament samo da bi postao europarlamentarac ili da bi lista dobila što više mandata. Njegove ambicije su puno veće, njega ne zanima skok s konja na magarca, njegove ambicije sežu vrlo visoko, ono najmanje što bi ga zadovoljilo je da bude povjerenik za vanjske poslove. Sve ispod toga ga ne zanima.

Da bi ostvario sve te ambicije Andrej Plenković mora imati podršku vlade, znači mora formirati vlast, jer odlazak u oporbu znači da mora birati ili postati europarlamentarac ili odlazak u saborske klupe, što za njega nije opcija, a nije mu opcija ni ponavljanje izbora jer je to rulet i gubitak vremena, nemogućnost dogovaranja i lobiranja. Za svako mjesto u EK ili EP Andreja Plenkovića mora nominirati vlada i to vlada na čijem čelu ne može biti on, jer on sam sebe ne može nominirati.

Najveći problem Andreja Plenkovića je disciplinirati, dovesti k nozi zastupnike HNS-a i pogotovo HSLS-a kojima je zbog lojalnosti poklonio mandate, isto kao što je poklonio stranci umirovljenika. Domovinski pokret mu nije problem, s njima će se dogovoriti, odreći će se on SDSS-a isto kao što bi se odrekao bilo koga tko bi bio smetnja formiranju saborske većine i samim tim vlade, a vlada je za njega ključ odlaska na neku od funkcija u EK.

Silno spinanje, širenje laži i dezinformacija lijevo liberalnih medija samo je priprema udara na tzv “desnu vladu”, no znat će se Plenković i njegov eventualni nasljednik na čelu stranke i vlade koja ga mora nominirati. Uostalom po čemu je Domovinski pokret desna stranka, zato što zastupaju nacionalne interese i imaju suverenistička stajališta. Znate li što se dogodi kada se zatvori slavina, prestane teći voda ili možda novci, ti novci koji su medijima od kojih su većina u debelim minusima, na rubu stečaja život znače.

Domovinski pokret ne odustaje, ne žele SDSS ni kao tihu podršku u Saboru

Nema sumnje da će HDZ formirati skupa s Domovinskim pokretom većinu, neće se dogoditi ucjena manjinaca da oni idu skupa, idu dok im se ne zatvori slavina i kaže nađite novce za projekte, ops, što onda podržati vladu ili izgubiti podršku gdje im najviše treba, ima i drugih Roma, Mađara, Čeha i Slovaka…….

Domovinski pokret odbio podržati Kolakušića na izborima za EP, on sve napao baražnom vatrom

Penava na pressici napao medije zbog širenja fake newsa, laži i dezinformacija, oni to smatraju slobodom mišljenja