Home Izdvojeno Jesu li za sve krive kladionice ili nečiji novci: Srpski suci namještali utakmice, ekspresno su odletjeli

Jesu li za sve krive kladionice ili nečiji novci: Srpski suci namještali utakmice, ekspresno su odletjeli

by Ante R.

Povijest namještanja utakmica u sportu na ovim prostorima ima veliku povijest, a jedan od pionira ovog “sporta” je Makedonac Velibor Džarovski, koji je tvrdio da može namjestiti bilo koju utakmicu u bilo kojem sportu pa tako i u rukometu. Često smo na europskim i svjetskim prvenstvima svjedočili pristranim sucima, bilo je toga svuda, ali ono što su napravili rukometni suci iz Srbije ući će u povijest.

Naime, Aleksandar Pandžić i Ivan Mošorinski, rukometni suci iz Srbije, doživotno su suspendirani iz svih aktivnosti Europske rukometne federacije (EHF). Razlog je njihova umiješanost u slučajeve namještanja utakmica u Ligi prvaka, izvijestio je portal Hand News.

Pixabay

Pandžić i Mošorinski više neće moći suditi europska klupska natjecanja koja organizira EHF, kao ni Europska prvenstva. Sve to potreslo Srbiju pa je ova vijest udarna u svim njihovim medijima. Hoće li ostati samo na izbacivanju iz sporta ili će se povući i kaznena odgovornost trebali bi saznati uskoro, no činjenica je da vjerojatno nisu usamljeni, te da takvih ljudi ima ne samo u rukometu već i u drugim sportovima.

-->

You may also like

Verified by MonsterInsights