Home Izdvojeno Klub nacionalnih manjina ne odriče se Pupovca, ni pod cijenu novih izbora; Radin poručio: “Ako bude trebalo doći do izbora, doći će do izbora”

Klub nacionalnih manjina ne odriče se Pupovca, ni pod cijenu novih izbora; Radin poručio: “Ako bude trebalo doći do izbora, doći će do izbora”

by Ante R.

Furio Radin, zastupnik talijanske nacionalne manjine gostovao je uživo na N1 televiziji i komentirao prijepore oko izbora predsjednika Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine, u prvom planu protivljenje Domovinskog pokreta prijedlogu izbora Milorada Pupovca na tu poziciju. Istaknuo je da i dalje ostaju kod svog prijedloga o imenovanju čelnika SDSS-a na predsjedavajuću dužnost tog saborskog tijela.

Podsjetimo, kompletirana su sva radna tijela u Hrvatskom saboru izuzev Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine. Upitan o prijedlogu da se Milorad Pupovac (SDSS) izabere za predsjednika tog saborskog tijela, Penava je ponovio stav stranke da ne može biti govora o suradnji sa SDSS-om. „Ne pričamo o pripadnicima srpske nacionalne manjine, pričamo o političkoj stranci SDSS s kojom mi nismo bili, niti ćemo ikada biti u koaliciji i ne želimo niti natruhe nekakvih mogućnosti povezivanja DP-a sa SDSS-om. U većini u kojoj je DP ne može biti elemenata SDSS-a”, rekao je.„Ti razgovori (o Pupovcu) su pred nama, uvažavajući poziciju svakoga i definirajući vrlo jasnu poziciju DP-a, što će biti vidjet ćemo, naše stavove smo jasno komunicirali koji su bili preduvjet za daljnje razgovore, na tome ćemo inzistirati jer sve drugo bi bilo guranje DP-a prema prevari birača”, dodao je.

Furio Radin: “Budite uvjereni da će naš prijedlog i dalje biti Pupovac”

Radin tvrdi da se koalicija radi s dobrim namjerama i da to traje. “Mi smo i u prošlosti imali prijepore s HDZ-om i to smo prevladali i danas je HDZ partner manjina”, rekao je. Vezano za stav Domovinskog pokreta oko izbora Radin kaže:”Nadam se da će DP shvatiti da je o predsjedniku Odbora manjina uvijek odlučivao Klub nacionalnih manjina. To su svi prihvatili, pa i vlada Oreškovića i Karamarka. To je tradicija koja traje 24 godine i to bi trebalo poštivati”.

Marginaliziranje heroja Domovinskog rata, praksa ili izuzetak, Mladi jastreb kao primjer marginalizacije

“Sviđala mi se misao Jandrokovića kad je rekao – neće pasti Vlada zbog jednog Odbora. Budite uvjereni da će naš prijedlog i dalje biti Pupovac. Mi smo se tako dogovorili, na razini klubova svi misle slično i razgovara se…”, naveo je. “Mislite li da bi izbila afera da odluka nije predstavljena DP-u? Na klubu se ne glasa, glasa se samo kad je velika frka i kada se počne glasati, to nije dobar znak”, ustvrdio je Radin.

Manjine su pioniri

“Koliko sam ja shvatio, od svih izjava partnera seniora, junior partner je DP, a manjinci pioniri. Rečeno je da će biti kako Klub kaže”, napomenuo je. Napominje da su se manjine raskolile jer je alternativa bila novi izbori, a oni koštaju. “To su enormni novci, i to bi bili treći izbori nakon EU izbora. Ako bude trebalo doći do izbora, doći će do izbora, ali to je krajnja solucija. Postoje načini da se nešto riješi i bez izbora”, zaključio je, piše N1.

You may also like

Verified by MonsterInsights