Home Izdvojeno MIR u svijetu, umjesto agresije, sukoba i straha: 18. Slama Land Art festival – Kozjak/Baranja

MIR u svijetu, umjesto agresije, sukoba i straha: 18. Slama Land Art festival – Kozjak/Baranja

by Kristina B

Ovogodišnja je tema Slama Land Art festivala MIR u svijetu, umjesto agresije, sukoba i straha. Za posjetitelje će festival biti otvoren 27. i 28. srpnja od 17,00 sati. “Vibracija mira potrebna nam je više nego ikada”, naglasio je inicijator festivala, umjetnik Nikola Faller, a prenosi Radio Osijek.

Mir… riječ koja u sebi nosi bezbroj nijansi i značenja. Mir između dvoje ljudi, koji se temelji na razumijevanju i prihvaćanju različitosti. Mir između zemalja, koji se gradi na temelju zdrave suradnje i međusobnog uvažavanja. Mir na globalnoj razini, koji teži harmoniji i zajedničkom blagostanju svih ljudskih bića.

Ali, možda najvažniji, mir je onaj koji nalazimo unutar sebe. Mir u duši, mir sa sobom, sa svojom prošlošću i svojim izborima. To je onaj mir koji nas oslobađa od unutarnjih sumnji i sukoba i omogućuje nam da živimo autentično, u skladu sa svojim istinskim bićem.

Prijem Donne Vekić u OBŽ: Donna je najveća promotorica Osječko-baranjske županije, Osijeka i Republike Hrvatske

Kroz tjedan dana stvaranja, naši umjetnici će oblikovati skulpture od slame, simbolizirajući krhkost, ali i snagu, Mira. Za sve će posjetitelje festivalska vrata biti otvorena 27. i 28. srpnja,  od 17,00 sati.

Ples oko vatre, sviranje na bubnjevima, radionice u nedjelju za djecu, jazz svirka, koncerti, neki su od sadržaja koje je najavio Nikola Faller koji posjetitelje poziva da uz sudjelovanje u umjetničkom programu sudjeluju u stvaranju ambijenta i odašiljanju vibracije Mira u svijet.

“Ove godine Slama Festival postaje punoljetan – slavi svoj 18. rođendan! Svi znamo što to znači – vrijeme je za ozbiljan provod!  Pridružite nam se i zajedno proslavimo ovaj poseban događaj. Neka ova osamnaesta godina bude godina mira, ljubavi i umjetnosti! Znate kako se kaže: Odrasli smo, ali u srcu ostajemo zauvijek mladi”, poručili su organizatori.

You may also like

Verified by MonsterInsights